ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Επίδομα: Πώς θα δοθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους – Ποιοι τα δικαιούνται (vid)

Κορονοϊός – Επίδομα: Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που επλήγησαν μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες δικαιούνται επίδομα 800 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/3) από τους αρμόδιους Υπουργούς. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν στις αρχές Απριλίου και...
Κορονοϊός – Επίδομα: Πώς θα δοθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους – Ποιοι τα δικαιούνται (vid)

Κορονοϊός – Επίδομα: Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που επλήγησαν μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες δικαιούνται επίδομα 800 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/3) από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν στις αρχές Απριλίου και για να τα πάρουν όσοι έχουν το δικαίωμα θα πρέπει να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Κορονοϊός – Επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται

Λίαν συντόμως θα ενεργοποιηθεί η η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην «Εργάνη» και μέσω αυτής οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω κορoνοϊού θα μπορούν να λάβουν τα 800 ευρώ, ποσό που καλύπτει το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου και δίνεται έναντι του μισθού, που ο εργοδότης δεν οφείλει λόγω ανωτέρας βίας.

Υπενθυμίζεται πως από τη διαδικασία εξαιρούνται αυτοί που εργάζονται εξ αποστάσεως, αυτοί που διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια και το προσωπικό ασφαλείας.

Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, ενώ το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού και όχι μόνο βάσει αυτού του έκτακτου επιδόματος.

Η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ θα καλύψει και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους με μεγάλη μείωση του τζίρου, που οφείλεται στον κορονοϊό.

Κορονοϊός – Επίδομα: Το ρεπορτάζ για τα 800 ευρώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Επίδομα: Πώς θα δοθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους – Ποιοι τα δικαιούνται (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.