ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Επηρεάζει και την καρδιά

Κορονοϊός: «Με άγνωστο τρόπο ο ιός φαίνεται ότι επηρεάζει την καρδιά». Για έναν άγνωστο μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να επηρεάζει την καρδιά των κρουσμάτων, έκανε λόγο στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσίδρας. Όπως είπε ο κ. καθηγητής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχία για το νέο ιο,...
Κορονοϊός: Επηρεάζει και την καρδιά

Κορονοϊός: «Με άγνωστο τρόπο ο ιός φαίνεται ότι επηρεάζει την καρδιά».

Για έναν άγνωστο μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να επηρεάζει την καρδιά των κρουσμάτων, έκανε λόγο στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσίδρας.

Όπως είπε ο κ. καθηγητής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχία για το νέο ιο, αφού είναι γνωστό πως οι ιώσεις επηρεάζουν και την καρδιά. Ακόμα και σε μία απλή γρίπη ο κίνδυνος για έμφραγμα αυξάνεται κατά έξι φορές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιόδρας περιέγραψε τον κορονοϊό ως έναν καρδιοτοξικό ιό με άγνωστο μηχανισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσιοδρα οι ελληνικές αρχές προσανατολίζονται στην χρήση κολχικίνης λόγω και της καρδιοπροστατευτικής δράσης της.

Δεν φαίνεται ότι οι έγκυες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον υπόλοιπο πληθυσμό, όμως χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή στα φάρμακα που θα δίνονται στις εγκύους, είπε ο κ. Τσιόδρας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επικαλέστηκε μελέτες από την Κίνα και τις ΗΠΑ που δείχνουν πως δεν έχει σημαντική επιρροή στα νεογέννητα ο ιός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Επηρεάζει και την καρδιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.