ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Πότε θα γίνει!

Ο κορονοϊός… επιστρέφει και η κυβέρνηση φέρνει πίσω την υποχρεωτική χρήση μάσκας!
Κορονοϊός: Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Πότε θα γίνει!

Αρκετές συζητήσεις για το φθινόπωρο έχει φέρει ο κορονοϊός και η αύξηση στα κρούσματα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιστροφή της υποχρεωτικής μάσκας από τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, προκειμένου να καταπολεμήσει την αύξηση αυτή.

Τονίζεται λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο μέτρο προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν ξανά, ακόμα και από τους κλειστούς χώρους, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Ενώ πλέον υπάρχουν και άλλοι τρόποι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει κανένας άλλος περιορισμός.

Φυσικά με την κυβέρνηση αυτή, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις εξελίξεις που έρχονται, αφού οι αποφάσεις αλλάζουν συνεχώς, κάτι που είδαμε και με το που άρχισε η τουριστική περίοδος, όταν και η μάσκα καταργήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, είχαν συνεχόμενες συσκέψεις ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, με όσους βρίσκονται εξ’ αρχής στη… μάχη κατά της πανδημίας.

Έτσι έχει αρχίσει ήδη ο σχεδιασμός για τους επόμενους μήνες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει παραλάβει ειδικά αντιικά χάπια, ενώ αναμένεται να πάρει και άλλα στη συνέχεια.

Τέλος, δε φαίνεται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον για την ώρα, να υπάρξει πάλι υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Αλλά και αυτό στο παρελθόν το έχουμε δει να αλλάζει, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι όσοι άνω των 60 δεν κάνουν το εμβόλιο θα έχουν πρόστιμο, κάτι που λίγους μήνες μετά το… μάζεψε άρον άρον.

με κριτικη για τα μπρος πισω στις μασκες λογω τουρισμου, τωρα που το κανοκαιρι εχουμε ξανα νεο κυμα πανδημιας το θεμα εχει θαφτει απο τα ΜΜΕ κανεις δεν κανει λογω για ισχυρη συσταση μασκας σε εσωτερικους και εξωτερικους χωρους παρα τα κρουσματα κτλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Επιστρέφει η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Πότε θα γίνει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.