ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έρχεται αυστηρή απαγόρευση και όρια σε SMS – Ξεκινούν Θεσσαλονίκη

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με την θετικότητα όσων κάνουν τεστ κορονοϊού να είναι στο 32%, ενώ οι ΜΕΘ γεμίζουν και οι διασωληνώσεις τρομάζουν γιατρούς και κυβέρνηση.
Κορονοϊός: Έρχεται αυστηρή απαγόρευση και όρια σε SMS – Ξεκινούν Θεσσαλονίκη

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με την θετικότητα όσων κάνουν τεστ κορονοϊού να είναι στο 32%, ενώ οι ΜΕΘ γεμίζουν και οι διασωληνώσεις τρομάζουν γιατρούς και κυβέρνηση.

Έτσι, σήμερα ήρθε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκαλώντας σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Την ώρα, λοιπόν, που η σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη, η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη δείχνει πως η Θεσσαλονίκη δύσκολα θα αποφύγει νέα πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς τα νούμερα των κρουσμάτων πρέπει να μειωθούν άμεσα ώστε να σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ. Υγειονομικά αναμένεται να συζητηθεί η αξιοποίηση ιδιωτικών νοσοκομείων, ενώ ήδη το Διαβαλκανικό έχει προσφέρει 50 κλίνες για μη covid περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lockdown – Μετακινήσεις: Τι ισχύει για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις

Τα υπόλοιπα μέτρα που εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί αφορούν τα μεγάλα νούμερα που παρουσιάζουν τα μηνύματα SMS στο 13033, καθώς μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια SMS, την ώρα που ο μέσος όρος της πρώτης καραντίνας ήταν μόλις 2,9 εκατομμύρια.

Έτσι, επανέρχεται στο τραπέζι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ και μετά – μέτρο που ίσχυε άλλωστε στη Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 3 Νοεμβρίου που άρχισε το lockdown στην πόλη μέχρι τις 7 Νοεμβρίου όταν και τέθηκε εν ισχύ το γενικό lockdown.

Παράλληλα, ο όγκος των οχημάτων και τις πρωινές ώρες αποτελεί έναν δεύτερο πονοκέφαλο, με την κυβέρνηση να εξετάζει την αύξηση του ποσοστού υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Όλα εξετάζονται λέει ο Παπαθανάσης

Με σημερινές του δηλώσεις ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δεν απέκλεισε ούτε την επιστροφή της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00, ενώ έκανε λόγο και για περιορισμό στα SMS, κάτι που παραμένει άγνωστο πως μπορεί να λειτουργήσει.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ ο κ. Παπαθανάσης δεν το απέκλεισε. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

Η πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία, είπε ο κ. Παπαθανάσης υπενθυμίζοντας ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, όπως έγινε για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μπει περιορισμός στα SMS είπε ότι αυτό το εξετάζει η κυβέρνηση. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, όμως από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης.

Οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη και για όλη την Ελλάδα αναμένονται να ληφθούν τις επόμενες ώρες.

Πηγή: typosthes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΟΚ: Ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες για τον Γενάρη

Φαν’τ Σχιπ: Κύριε δεξιούς μπακ, όμως, έχουμε!

Λιβάια: Υπάρχει έδαφος, θέλει χρόνο -Ο ρόλος Μελισσανίδη

Παναθηναϊκός: Μία κουβέντα περί 4-4-2

Όλες οι ειδήσεις από το Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έρχεται αυστηρή απαγόρευση και όρια σε SMS – Ξεκινούν Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.