ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Έρχεται τέταρτο κύμα μέσα στο καλοκαίρι αν…»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποίησε για 4ο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι με το στέλεχος Δέλτα, προτρέποντας σε εμβολιασμό για την αποφυγή του.
Κορονοϊός: «Έρχεται τέταρτο κύμα μέσα στο καλοκαίρι αν…»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποίησε για 4ο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι με το στέλεχος Δέλτα, προτρέποντας σε εμβολιασμό για την αποφυγή του.

Κορονοϊός: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα που μπορεί να φέρει 4ο κύμα του covid 19 μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ποστ που έκανε στα Social Media, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα που έχει η Κρήτη η οποία βαδίζει στο να γίνει καταπράσινη, σημειώνοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότεροι πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο. Ωστόσο, επέστησε την προσοχή για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, καθώς οι τουρίστες είναι βέβαιο πως θα φέρουν το στέλεχος Δέλτα.

Έτσι, κάλεσε όλους όσους δεν έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό να το κάνουν, καθώς θα προστατευτούν και το τέταρτο κύμα θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Απευθυνόμενος προς τις αρχές, τόνισε τη σημαντικότητα σημείωσε πως «Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνησλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών».

«Καλημέρα… Με το Λασίθι καταπράσινο, το Ηράκλειο και τα Χανιά στα πρόθυρα να πρασινίσουν η εικόνα της Κρήτης φαίνεται εξαιρετική. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι (75%) του Ελληνικού πληθυσμού έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, ενώ το 29.7% έχει ήδη ολοκληρώσει.

Υπάρχει όμως ένα αλλά. Πολλοί μιλούν για 4ο κύμα το φθινόπωρο. Ξεχνούν όμως ότι οι τουρίστες είναι βέβαιο ότι θα μας φέρουν το στέλεχος Δ.

Το στέλεχος αυτό είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα εντός του καλοκαριού αν δεν προσέξουμε…

Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνησλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών.

Εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας κανονικά καθότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν και το στέλεχος Δ, ενώ οι συμπολίτες που το σκέφτονται, να τρέξουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι…

Αν περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι…

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους, μιας και το καλοκαίρι αρχίζει σήμερα, όπως μου έλεγε ο παππούς μου, δηλ όταν η ημέρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια…. χαλαρώνουμε προσεκτικά…», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Ποιοι θα ελεγχθούν για θρομβώσεις

Κορονοϊός: Αυτό είναι το φάρμακο που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με την ινδική μετάλλαξη και τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Έρχεται τέταρτο κύμα μέσα στο καλοκαίρι αν…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.