ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αίτημα και της Moderna στον FDA για την 4η δόση

Μετά τη Pfizer και η Moderna ζητάει έγκριση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του Κορονοϊού.
Κορονοϊός: Αίτημα και της Moderna στον FDA για την 4η δόση

Κορονοϊός: Ήταν αναμενόμενο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και γίνεται η πράξη. Η Moderna, μετά το αίτημα της Pfizer για έγκριση 4η δόσης εμβολίου, πήρε και αυτή σειρά ζητώντας από τη FDA να εγκρίνει τη χορήγηση 4ης δόσης και με το δικός της εμβόλιο.

Η Pfizer ωστόσο έκανε το αίτημα για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με τη Moderna να προχωράει ένα βήμα πιο πέρα κάνοντας αίτημα για χορήγηση σε όλους τους ενήλικες, δηλαδή σε άτομα άνω των 18 ετών που έχουν ήδη κάνει μία αναμνηστική δόση.

Η Moderna φέρεται να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση με στόχο να δώσει «ευελιξία» στις αρχές ώστε να γίνει η χορήγηση σε όποιες κοινωνικές ομάδες κρίνουν αυτοί σωστό. Το αίτημά της έρχεται βασισμένο στα δεδομένα που έχουν έρθει από Ισραήλ και ΗΠΑ, με το Ισραήλ να είναι η πρώτη χώρα που έχει αρχίσει την τέταρτη δόση εμβολίου από τον Ιανουάριο σε άτομα άνω των 60 ετών.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός με πολλές δόσεις κάθε λίγο και λιγάκι με ένα «παλιό» πλέον εμβόλιο δεν είναι η λύση, τελικά επιστρέφουμε ξανά και ξανά στις πρόσκαιρες και αρκετά «ευκαιριακές» λύσεις από πλευράς φαρμακοβιομηχανιών των πολλαπλών δόσεων.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει αρχίσει να κουράζει ακόμη και αυτούς που στην αρχή δεν ήταν αρνητικοί. Ο περιορισμός των ανεμβολίαστων δεν είναι πια η λύση όπως σαφέστατα αποδείχτηκε από τη πορεία της πανδημίας τους τελευταίους μήνες με την έξαρση κρουσμάτων καθώς ο Κορονοϊός δε ξεχώριζε σε «ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους».

Όλα αυτά την ώρα που οι υγειονομικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην επέλθει η οριστική έξοδός τους από το ήδη επιβαρυμένο και ελλιπές σύστημα υγείας, ενώ το ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι η διαφαινόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αίτημα και της Moderna στον FDA για την 4η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.