ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα αφήσει χωρίς δουλειά η κυβέρνηση τους υγειονομικούς ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Έρχεται ραγδαία ύφεση

Ο κορονοϊός είναι εχθρός του συστήματος υγείας που η κυβέρνηση όμως δεν διστάζει να αποδυναμώσει με την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών εργαζομένων!
Κορονοϊός: Έτσι θα αφήσει χωρίς δουλειά η κυβέρνηση τους υγειονομικούς ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Έρχεται ραγδαία ύφεση

Κορονοϊός: Αρνητική εντύπωση προκαλούν τα σχέδια που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση, που σκέφτεται να διώξει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από τα νοσοκομεία για να βάλει ιδιωτικές εταιρείες στη θέση τους.

Η κυβέρνηση βάζει με αυτόν τον τρόπο ακόμη ένα λιθαράκι στον εθνικό διχασμό πολώνοντας την κατάσταση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, κατασκευάζοντας έναν αόρατο δήθεν εχθρό.

Βέβαια, φαίνεται ξεκάθαρα πως στήνει ακόμη μια οικονομική βόμβα καθώς το να οδηγηθούν σε αναστολή εργασίας, εργαζόμενοι που έχουν διαφορετική άποψη για τα εμβόλια, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους… θα επιφέρει όπως είναι λογικό νέο κύμα φτώχειας ενώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόβλεψη για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την δυνατότητα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Αντίθετα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε αναφορικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας. Στο υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται το πώς θα γίνει αυτή η κάλυψη, με το μεγαλύτερο ζήτημα να δημιουργείται στο λοιπό προσωπικό, καθώς ανεμβολίαστοι είναι περίπου το 20%.

«Όταν ο εργαζόμενος δεν συμμορφώνεται στα μέτρα υγιεινής που υποχρεώνει ο εργοδότης του, τότε δικαιούται να τον απαλλάξει από τον μισθό του. Αύτη την αναστολή λογικά θα νομοθετήσει η Πολιτεία με κάποια πιο συγκεκριμένη διάταξη», ανέφερε ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στο OPEN.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά είναι τα υπέρογκα πρόστιμα για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Επιστρέφει παντού η μάσκα – Μόνο εμβολιασμένοι σε εστίαση και διασκέδαση – Οργή από τους επιχειρηματίες

ΠΑΟΚ: Επίσημα ελεύθερος από την Αλ Χιλάλ ο Τζιοβίνκο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έτσι θα αφήσει χωρίς δουλειά η κυβέρνηση τους υγειονομικούς ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Έρχεται ραγδαία ύφεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.