ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: «1 ή 2 στους 20 που εμβολιάζονται, ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα»

Για πολλά θέματα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και αναφέρθηκε στον κίνδυνο, που έχουν οι εμβολιασμένοι.
Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: «1 ή 2 στους 20 που εμβολιάζονται, ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα»

O πρόεδρος του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος περιέγραψε τι συμβαίνει με τους εμβολιασμένους, που νοσούν βαριά ή και φτάνουν μέχρι τον θάνατο.

Μιλώντας στο Mega αρχικά ανέφερε: «Από όλους όσους εμβολιαζόμαστε ένα ποσοστό δεν αποκτά άμυνα. Στους 20 που εμβολιάζονται, ο ένας ή οι δύο ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα. Αυτοί όταν εκτεθούν στον ιό είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστοι. Για αυτό λέγαμε ότι πρέπει να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Υπάρχουν και οργανισμοί που ακόμα και με την 3η δόση δε θα αποκτήσουν άμυνα.

Μπορεί κάποιος να κάνει εξέταση για να δει ποια είναι η άμυνά του, αλλά δεν είναι ακριβές το αποτέλεσμα πάντα, για αυτό δεν το συστήνουμε. Για το τείχος ανοσίας δεν αρκεί να χτιστεί σε βάθος χρόνου. Το 85% πρέπει να το πιάσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα για να είναι ισχυρό», σχολίασε.

Τόνισε πως είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση οι άνω των 65 ετών, ενώ σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανέφερε: «Χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια να περιορίσουμε την κυκλοφορία του ιού. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να επιβληθούν περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους».

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιστράτευση των γιατρών. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open, τόνισε πως στα σκαριά είναι νέα επιστράτευση γιατρών.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε: «Ενδεχομένως να κληθούν. Οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δε λένε ότι θα υπάρξει σήμερα ενέργεια. Υπάρχει προσπάθεια να το αποφύγουμε».

«Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Εχθές που είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ αυτοί αξίζουν σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη» συμπλήρωσε.

«Υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο και οι στρατιωτικοί γιατροί»

«Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι μαζί με τους υγειονομικούς και υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Οι γιατροί είναι γιατροί οπουδήποτε και αν εργάζονται. Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους γιατρούς και σε όσους εργάζονται σε χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας υπάρχει για την προστασία των ασθενών τους», συμπλήρωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: «1 ή 2 στους 20 που εμβολιάζονται, ενδεχομένως δεν αποκτούν άμυνα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.