Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε για τον λόγο που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 18:00.

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε στο Star τους λόγους που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ενώ μίλησε και για την πορεία του Κορονοϊού.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα είναι ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες. «Το πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι στις μεγάλες πόλεις μένει να το δούμε», σημείωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι κατανοεί την ανάγκη των πολιτών να βγουν στις παραλίες το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο υπογράμμισε ότι ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, τόνισε πως για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. «Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος», συμπλήρωσε.

Γιατί έμειναν ανοιχτά τα σχολεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44. «Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος» υπογράμμισε.

«Ενδεχομένως το νέο στέλεχος διαφοροποιεί τα δεδομένα και αυτό είναι κάτι που εξετάζεται με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δούμε απότομη αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να τρέξουμε να πάρουμε μέτρα (για σχολεία και λιανεμπόριο) γιατί η μετάλλαξη του κορονοϊού κινείται ταχύτερα».

Κορονοϊός – Lockdown: Γώγος: «Πως αποφεύγουμε το τρίτο κύμα»

Ολυμπιακός: «Κλείδωσε» ο ρόλος του Ανδρούτσου!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.