ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρασκευάζουν αντισηπτικά!

Κορονοϊός: Αντισηπτικά στα εργαστήρια των φαρμακείων τους παρασκευάζουν εδώ και λίγες ημέρες με σκοπό να καλύψουν το κενό που παρατηρείται στην αγορά αρκετοί φαρμακοποιοί ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς της χώρας τα αντισηπτικά και οι χειρουργικές μάσκες βρίσκονται σε έλλειψη την δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό...
Κορονοϊός: Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρασκευάζουν αντισηπτικά!

Κορονοϊός: Αντισηπτικά στα εργαστήρια των φαρμακείων τους παρασκευάζουν εδώ και λίγες ημέρες με σκοπό να καλύψουν το κενό που παρατηρείται στην αγορά αρκετοί φαρμακοποιοί ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς της χώρας τα αντισηπτικά και οι χειρουργικές μάσκες βρίσκονται σε έλλειψη την δεδομένη χρονική περίοδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Το makthes.gr, μπήκε στο εργαστήριο του φαρμακείου της Νένας Μωϋσιάδου που βρίσκεται στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

«Εάν ένας φαρμακοποιός διαθέτει καθαρές πρώτες ύλες και τα απαραίτητα όργανα, όπως είναι οι ογκομετρικοί κύλινδροι και συγκεκριμένα ποτήρια μπορεί να δημιουργήσει αντισηπτικό υγρό και να το διαθέσει στους πελάτες του» ισχυρίζεται η κ. Μωϋσιάδου.

Η διαδικασία, όπως εξηγεί δεν είναι περίπλοκη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε ότι αφορά την ζύγιση των πρώτων υλών, ώστε να χρησιμοποιούνται ακριβείς ποσότητες.

Βασικά συστατικά για την Παρασκευή αντισηπτικού υγρού στα εργαστήρια των φαρμακείων είναι το καθαρό οινόπνευμα: αιθανόλη με αλκοόλ 96% ή ισοπροπυλική αλκοόλη 99,9% βαθμών. Επίσης χρησιμοποιείται υπεροξείδιο του υδρογόνου, μικρή ποσότητα γλυκερίνης και τέλος προστίθεται μικρή ποσότητα αποσταγμένου νερού.

Όπως αναφέρει η κ. Μωϋσιάδου τα παραπάνω υλικά τοποθετούνται μέσα σε ποτηράκια ζέσεως ή ογκομετρικούς κυλίνδρους και το δοχείο ανακινείται. «Τοποθετούμε το διάλυμα σε ειδικά μπουκαλάκια και το αφήνουμε να σταθεί για μια με δυο ημέρες μέσα στο δοχείο που θα δοθεί στον καταναλωτή» υποστηρίζει η φαρμακοποιός και συμπληρώνει πως στην συνέχεια μετράμε τους βαθμούς αλκοόλης με το αλκοολόμετρο.

«Το υγρό με αντισηπτική δράση που δημιουργούμε πρέπει να είναι κατάλληλο για τα χέρια και να μην τραυματίζει το δέρμα. Να συμπληρώσω πως λόγω της έλλειψης σε πρώτες ύλες οι τιμές αλλάζουν καθημερινά. Είναι πιθανό να αλλάζει αντίστοιχα και η τιμή του αντισηπτικού που παρασκευάζει ο φαρμακοποιός» καταλήγει μιλώντας στο makthes.gr η Νένα Μωϋσιάδου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρασκευάζουν αντισηπτικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.