Κορονοϊός: Φόβοι για νέα μέτρα – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αθήνας


Λευτέρης Παυλίδης

Κορονοϊός: Φόβοι για νέα μέτρα – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αθήνας


Κορονοϊός: Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκονται ειδικοί και κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα και των μολύνσεων από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Αν και ο δείκτης θετικότητας ήταν χθες κάτω από το όριο του 4% και ο αριθμός των τεστ μεγάλος (36.000) – άρα υπήρχε ερμηνεία για τον φαινομενικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων (842) – τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ν’ αποτυπωθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα και ν’ αξιολογηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300, αλλά παραμένει σταθερός στα περίπου 280 για τουλάχιστον τρία 24ωρα.

Την ίδια στιγμή, ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική ερευνάται με προσοχή εάν οφείλεται σε διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού και γι’ αυτό θα υπάρξει συντονισμένη έρευνα των εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει ακριβής χαρτογράφηση.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ: «Ανά πάσα στιγμή θα αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν χρειάζεται να κάνουμε μια προσαρμογή στη στρατηγική μας – και θέλω να το ξαναπώ – δεν θα διστάσουμε να την κάνουμε».

Κορονοϊός: Ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ξεκάθαρα έτσι ο πρωθυπουργός έδειξε προς την κατεύθυνση των νέων περιοριστικών μέτρων μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα, μολονότι στρατηγική της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή παραμένει το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Στη λογική της χαλάρωσης συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις από εννέα σε 100, γι’ αυτό και όπως λένε από την κυβέρνηση δεν πρόκειται για «απαγόρευση συναθροίσεων», αλλά για χαλάρωση προηγούμενης απαγόρευσης που ήταν σε ισχύ.

Κορονοϊός: Τι ανοίγει και τι όχι την Δευτέρα

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ο σχεδιασμός για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο να μην υπάρξουν άλλες αποφάσεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων (π.χ. κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα).

Το ίδιο και για μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ τα σενάρια για «χρονόμετρο» στα ψώνια και τις εξόδους στα εμπορικά καταστήματα διαψεύδονται, με καλά πληροφορημένες πηγές ν’ αναφέρουν ότι ουδέποτε συζητήθηκαν στο Μαξίμου ή σε άλλες κυβερνητικές συσκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συνήθη διαδικασία, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα έως την Παρασκευή και θα προχωρήσουν στις σχετικές εισηγήσεις, με την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις κι αυτές ν’ ανακοινώνονται κατά την τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: Pentapostagma.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλειστές επιχειρήσεις: Μηδενικά ενοίκια για τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο – Αποζημίωση 80%

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras