ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Φρένο» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα καταστημάτων για τις 14 Δεκεμβρίου

Η απάντηση για το άνοιγμα των καταστημάτων και της αγοράς θα δοθεί από τις Αρχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι λοιμωξιολόγοι έχουν έντονες επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς στις 14 Δεκεμβρίου.
Κορονοϊός: «Φρένο» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα καταστημάτων για τις 14 Δεκεμβρίου

Ενστάσεις από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου – Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια.

Η απάντηση για το άνοιγμα των καταστημάτων και της αγοράς θα δοθεί από τις Αρχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι λοιμωξιολόγοι έχουν έντονες επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς στις 14 Δεκεμβρίου.

Η απάντηση μοιάζει επί του παρόντος με άλυτο γρίφο καθώς τα επιδιομολογικά στοιχεία και της Τετάρτης δεν έδειξαν κάμψη του κορονοϊού στη χώρα. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αναφέρθηκε σε εννέα περιφέρειες της χώρας που είναι στο «κόκκινο», ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη Δυτική Αττική.

Από την άλλη εκατοντάδες χιλιάδες μικροί έμποροι και επιχειρηματίες «στραγγαλίζονται» οικονομικά κινδυνεύοντας να χάσουν σημαντικό μέρος της εορταστικής περιόδου, η οποία αντιστοιχεί στο 30% έως και 40% του ετήσιου τζίρου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ένα από τα πολύ πιθανά σενάρια που συζητιούνται είναι η αγορά να παραμείνει κλειστή σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, στις οποίες παρατηρείται ακόμα έντονο επιδημιολογικό φορτίο και τα καταστήματα να ανοίξουν στην υπόλοιπη χώρα.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θέλει ως πιθανή ημερομηνία για να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ωστόσο αυτό είναι υπό την αίρεση της επιτροπής των επιδημιολόγων. Στα καταστήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, αλλά και τα μαγαζιά πώλησης παιχνιδιών.

Πιθανό να ανοίξουν μόνο κομμωτήρια και μικρά μαγαζιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, με τα έως τώρα δεδομένα προκρίνεται και το άνοιγμα κομμωτηρίων και μικρών κέντρων αισθητικής (μανικιούρ, κλπ). Ο διαχωρισμός γίνεται για τα πολυδύναμα κέντρα αισθητικής, δηλαδή τις μεγάλες αλυσίδες υπηρεσιών φροντίδας, οι οποίες κατά πληροφορίες δεν επιθυμούν να ανοίξουν καθώς είναι ήδη ενταγμένες σε μέτρα στήριξης. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με την εστίαση, η οποία θα αργήσει να επαναλειτουργήσει.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα με τη λειτουργία των οποίων αρκετοί επιστήμονες διαφωνούν, αλλά προκύπτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού στην περίπτωση που ανοίξει η υπόλοιπη αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το πιλοτικό άνοιγμα των 110 επιχειρήσεων εποχικών ειδών σε όλη την Ελλάδα έχει αφήσει καλές εντυπώσεις καθώς τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα και έχει αποφευχθεί ο συνωστισμός. Αυτό βέβαια σε ένα βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αντίστοιχα είδη πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ, ενώ αρκετοί καταναλωτές είχαν σπεύσει να αγοράσουν και τα στολίδια τους ηλεκτρονικά.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Φρένο» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα καταστημάτων για τις 14 Δεκεμβρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.