ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Γερμανία: Έτοιμα τα «σούπερ ψυγεία» που μεταφέρουν τα εμβόλια

Κορονοϊός: Έτοιμη για χρήση είναι τα «σούπερ ψυγεία», που μπορούν να μεταφέρουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού τα οποία είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, όπως αυτά της BioNTech και της Pfizer.
Κορονοϊός-Γερμανία: Έτοιμα τα «σούπερ ψυγεία» που μεταφέρουν τα εμβόλια

Κορονοϊός: Έτοιμη για χρήση είναι τα «σούπερ ψυγεία», που μπορούν να μεταφέρουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού τα οποία είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, όπως αυτά της BioNTech και της Pfizer.

Κορονοϊός: Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού «Pfizer» και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «Biontech» πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.

Το πρόβλημα της συντήρησης εμβολίων, που απαιτούν τέτοιες θερμοκρασίες καθιστά δύσκολη την μεταφορά τους. Εδώ ακριβώς έρχεται η γερμανική εταιρεία να δώσει τη λύση.

«Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικούς καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας, όπως αυτοί που κατασκευάζονται από την εταιρεία «Binder» με έδρα την Τούτλινγκεν, στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης. Τα συστήματα ψύξης πολλαπλών σταδίων είναι ενσωματωμένα σε αυτό και μπορούν να φτάσουν το επίπεδο θερμοκρασίας στους μείον 90 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας, Πέτερ Μίχαελ Μπίντερ στο γερμανικό δίκτυο «ntv».

Το δεύτερο ισχυρό πλεονέκτημα που έχουν τα ντουλάπια των σούπερ ψυγείων είναι «ένα είδος σούπερ μόνωσης», που διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία δωματίου κυριαρχεί στο εξωτερικό και το πολικό ψύχος στο εσωτερικό.

Η εταιρεία «Binder», που απασχολεί 450 εργαζόμενους, είχε ξεκινήσει την παραγωγή των «σούπερ ψυγείων» εδώ και μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστούγεννα: Ο κορoνοϊός φέρνει περιορισμό στις αγορές

Στο εργοστάσιό της, στο Τίμπινγκεν, η εταιρεία προμηθεύει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Curevac με τεχνολογία ψύξης.

Τον Οκτώβριο, στην ιστοσελίδα της η εταιρεία «Binder» έγραφε χαρακτηριστικά: «Οι καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας είναι προς το παρόν σε όλο τον κόσμο: Έχουν ήδη εγκατασταθεί σε στρατηγικούς κόμβους».

«Δουλέψαμε με πλήρη ταχύτητα σε όλη την πανδημία, έτσι ώστε οι παραδόσεις να μπορούν να γίνονται γρήγορα και άμεσα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε κατά 200%» όπως δήλωσε το «αφεντικό» της εταιρείας Binder στο δίκτυο «ntv» και συνέχισε: «Η όλη ιστορία με τα εμβόλια έχει αναπτύξει μια κολοσσιαία δυναμική. Λαμβάνουμε αμέτρητες κλήσεις και e-mail, όπου το μόνο που μας ρωτούν είναι το πότε και πόσους τέτοιους καταψύκτες μπορείτε να μας προμηθεύσετε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Γερμανία: Έτοιμα τα «σούπερ ψυγεία» που μεταφέρουν τα εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.