ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Γιαννάκος: «1.200 υγειονομικοί σε καραντίνα» – Βουλιάζει το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή

Ο κορονοϊός παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα και ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ.
Κορονοϊός – Γιαννάκος: «1.200 υγειονομικοί σε καραντίνα» – Βουλιάζει το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή

Κορονοϊός – Γιαννάκος: Δραματική είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ μετά την έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα, τη στιγμή που χιλιάδες υγειονομικοί παραμένουν εκτός μάχης.

Το πρόβλημα ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος μίλησε στο κανάλι του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας πως 1200 υγειονομικοί στην Αττική, βρίσκονται σε καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας και η επιλογή να αφήσουν εκτός χιλιάδες υγειονομικούς επειδή δεν κάνανε το εμβόλιο κατά του Covid-19 έχουν οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα.

Μάλιστα, ζήτησε να αλλάξουν άμεσα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καθώς περισσότερο ευνοούν τη διασπορά του ιού παρά βοηθάνε στον περιορισμό του.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1000 υγειονομικοί νοσούν από τον ιό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ελληνικά νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 755 εξ αυτών είναι σε νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας όπως ο Ευαγγελισμός και το Σωτηρία αλλά και πιο βόρεια όπως το Σισμανόγλειο.

Για αυτόν τον λόγο ζήτησε την άμεση αύξηση των ημέρων καραντίνας από πέντε σε δέκα καθώς όπως είπε σε πολλές περιπτώσεις οι θετικοί υγειονομικοί παραμένουν στα νοσοκομεία έως ότου βγήκε αρνητικό αποτέλεσμα στα test που υποβάλλονται.

Με αυτόν αυτόν τρόπο γίνεται εύκολα κατανοητή η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που υποδέχεται σε καθημερινή βάση χιλιάδες εισαγωγές νέων ασθενών.

Πώς είναι δυνατόν όμως να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα όταν χιλιάδες υγειονομικοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν είτε γιατί έχουν κολλήσει είτε γιατί έχουν τεθεί σε αναστολή;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Γιαννάκος: «1.200 υγειονομικοί σε καραντίνα» – Βουλιάζει το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.