Κορονοϊός - Γκίκας

Ο Αχιλλέας Γκίκας μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα όπως συνηθίζαμε.

Κορονοϊός – Γκίκας: Ο Αχιλλέας Γκίκας μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για το ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα όπως συνηθίζαμε.

Κορονοϊός – Γκίκας: Τα θετικά κρούσματα του Κορονοϊού ήταν 2411 χθες. Ο Αχιλλέας Γκίκας μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μίλησε στο Open. Ανέφερε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας.

Ακόμη για τους νέους που συγκεντρώνονται το βράδυ τόνισε πως: «Νομίζουν πως είναι άτρωτοι». Ενώ είπε πως τα self tests θα βοηθήσουν πολύ ώστε να έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας. Τέλος πως τις επόμενες μέρες θα έχουν το τελικό τους σχέδιο για τον τουρισμό.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως: «Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα. Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει. Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα μας με το καλοκαίρι».

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως: «Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες».

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ στην ίδια εκπομπή ανέφερε: «Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σαφή αποκλιμάκωση. Είμαστε σε ήπια αποκλιμάκωση σε όλη τη χώρα Θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη η αποκλιμάκωση. Καλώς δεν άνοιξαν τα μαγαζιά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, αυτό σταμάτησε την αυξητική πορεία. Τη Δευτέρα του Πάσχα ίσως πέσουμε στα 1600 κρούσματα από τα 2.800 και οι διασωληνομένοι να κατέβουν στους 690 – που όμως είναι υψηλός αριθμός. Υπάρχει διαφοροποίηση προς τα κάτω στις ηλικίες».

Eνώ εξέφρασε την αντίθεση του στις μετακινήσεις το Πάσχα.

Ελληνοτουρκικά: Δήλωση Σοϊλού: «Η Ελλάδα θέλει να κάψει ανθρώπους»

Μπακς: Κακή εμφάνιση και ήττα από τους Γκρίζλις – Παραλίγο… τριπλός ο Αντετοκούνμπο (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.