ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οι 5 αγαπημένες σειρές της καραντίνας

Από το La Casa de Papel μέχρι πολλά άλλα... διαμάντια του Netflix που ο κόσμος έχει λατρέψει
Κορονοϊός: Οι 5 αγαπημένες σειρές της καραντίνας

Υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόμασταν ολόκληρους μήνες για να απολαύσουμε όσες σειρές θα θέλαμε, αλλά η εποχή ευνοεί το binge watching.

Βρήκαμε ποιες είναι οι 5 δημοφιλέστερες (δραματικές) σειρές που βλέπουν σχεδόν όλοι στο Netflix τώρα. Όλες είναι υπέροχες και σας τις προτείνουμε! Καλό κάψιμο!

Casa de Papel/ Money Heist/ Η Μεγάλη Ληστεία

Στην κορυφή ποια άλλη φυσικά, πλην του περιβόητου «Casa de Papel»; H διάσημη ισπανική σειρά έφτασε στον 4ο κύκλο της. Κι όμως, στην αρχή ήταν ένα πραγματικό ναυάγιο (τα νούμερα τηλεθέασης στην Ισπανία έπεφταν από επεισόδιο σε επεισόδιο στον πρώτο κύκλο) που σώθηκε μόνο από την απόφαση του Netflix να αγοράσει τα δικαιώματα της. Οι προβολές στις υπόλοιπες χώρες μέσω της τηλεοπτικής streaming πλατφόρμας δημιούργησαν το φαινόμενο που όλοι αναγνωρίζουν σήμερα και έδωσαν το πράσινο φως για να γυριστούν άλλες 3 συνέχειες ενώ ετοιμάζονται ήδη ακόμη δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Ελληνες μένουνε σπίτι, οι μετανάστες μετακινούνται στην ενδοχώρα! Επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο (video)

Ποιο ήταν όμως το κλειδί για να μετατραπεί μια αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστές ληστές που φέρουν ονόματα πόλεων (Τόκιο, Ναϊρόμπι, Ρίο, Ελσίνκι, Μόσχα, Βερολίνο κ.α.), είναι ντυμένοι στα κόκκινα και φορούν μια μάσκα Νταλί σε σύμβολο της ποπ κουλτούρας που απλώθηκε μαζικά σε όλο τον πλανήτη και επηρέασε εκατομμύρια θεατών;

Η απάντηση βρίσκεται στον αντιεξουσιαστικό και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα που αναπτύχθηκε ιδίως μετά το κομβικό επεισόδιο με το «Bella Ciao», το τραγούδι των κομμουνιστών Ιταλών παρτιζάνων κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Unorthodox

Η ιστορία της νεαρής Έστι, που αποδρά από τον καταπιεστικό κόσμο των χασιδιστών Εβραίων στο Μπρούκλιν για να δοκιμάσει την γεύση της ελευθερίας στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα το Βερολίνο από όπου προέρχεται η οικογένεια της μητέρας της.

Η σειρά του Netflix βασίζεται σε ένα best seller της Ντέμπορα Φέλντμαν που κατέγραψε στις σελίδες τα αυθεντικά απομνημονεύματα της από το Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν όπου ζουν οι φανατικοί υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι με έθιμα αλλοτινών εποχών που έχουν ως θύμα της γυναίκα μοναδικός ρόλος της οποίας είναι η τεκνοποίηση.

Netflix σειρές: Freud

Η σειρά του Netflix δεν είναι η τυπική βιογραφία αφού χρησιμοποιεί το πρόσωπο του πατέρα της ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ, πολύ πριν αυτός γίνει γνωστός, για να μας οδηγήσει σε μια σκοτεινή υπόθεση φριχτών φόνων στη Βιέννη του 1880.

Για τα γυρίσματα πάντως επιλέχτηκε η Πράγα καθώς οι συντελεστές έκριναν ότι η πρωτεύουσα της Τσεχίας έχει διατηρήσει ατόφιο το χαρακτήρα της παλιάς μητρόπολης σε αντίθεση με την Βιέννη που την βρήκαν περισσότερο μοντέρνα από ότι θα έπρεπε. Η ρεαλιστική ανάπλαση της εποχής, το ιστορικό και πολιτικό υπόβαθρο – ο ηγεμονικός ρόλος του Κάιζερ, οι κλυδωνισμοί στην ένωση της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και του βασιλείου της Ουγγαρίας-, οι αρχικές επιρροές που θα οδηγήσουν τον Φρόιντ στην «Ερμηνεία των ονείρων» και φυσικά το αστυνομικό μυστήριο, καθιστούν την σειρά μια άκρως ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εμπειρία.

Locked Up/Vis a Vis

Μια ακόμη ισπανική σειρά που μοιάζει να ξέρει καλά το μυστικό της επιτυχίας τύπου «Casa de Papel» αν και ρίχνει μια έμμεση μπηχτή στο σαφώς πιο διάσημο ξαδελφάκι του καθώς σε κάποια σκηνή γίνεται λόγος για «αφελείς τηλεοπτικές σειρές που περιγράφουν πετυχημένες ληστείες τραπεζών».

Η ιστορία της Μακαρένα Φερέιρο που καταδικάζεται σε 7 χρόνια κάθειρξης λόγω κλοπής, απάτης, απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και ξεπλύματος χρήματος, έχει πολύ ζουμί. Πρώτα από όλα είναι μια ιστορία προδοσίας και έρωτα τις συνέπειες της οποίας πληρώνει η αφελής ξανθιά. Στο βασικό κομμάτι της όμως αφορά στον αγώνα επιβίωσης από τον οποίο καλείται να βγει νικήτρια η ηρωίδα.

Netflix σειρές: OZARK

O Μάρτι Μπερντ ξεπλένει χρήμα στο Σικάγο για λογαριασμό ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών. Όταν μια δουλειά στραβώσει θα αναγκαστεί να μετακομίσει οικογενειακώς -με τη σύζυγό του Γουέντι και τα δυο τους παιδιά- στο Όζαρκ του Μιζούρι.

Η αμερικανική σειρά που είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών βρίσκεται πλέον στην τρίτη σεζόν της. Οι εύθραυστες διαπροσωπικές σχέσεις και η πολυπλοκότητα των μηχανισμών παρανομίας δείχνουν να βρίσκονται όχι απλώς σε παράλληλη τροχιά αλλά και σε μια απόλυτα λειτουργική αλληλεξάρτηση στον νέο κύκλο, όπου ο αναβαθμισμένος ρόλος της Γουέντι (Λόρα Λίνεϊ) έχει εξαιρετική σημασία για το μέλλον των Μπερντ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Οι 5 αγαπημένες σειρές της καραντίνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.