ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οι επιστήμονες τον παρομοιάζουν με «κουτί της Πανδώρας»

Είναι ίσως το θέμα των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορονοϊός. Άπαντες πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και κυρίως να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει φτάσει ο κορονοϊός, τον οποίο Αμερικανοί επιστήμονες παρομοιάζουν με «κουτί της Πανδώρας». Σε άρθρο του περιοδικού New England Journal of...
Κορονοϊός: Οι επιστήμονες τον παρομοιάζουν με «κουτί της Πανδώρας»

Είναι ίσως το θέμα των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορονοϊός. Άπαντες πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και κυρίως να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει φτάσει ο κορονοϊός, τον οποίο Αμερικανοί επιστήμονες παρομοιάζουν με «κουτί της Πανδώρας». Σε άρθρο του περιοδικού New England Journal of Medicine, διακεκριμένοι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκβαση της επιδημίας του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρνητικά 153 δείγματα γύρω από τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Πώς μπορεί να θωρακιστεί η ανθρωπότητα; Η ελπίδα βρίσκεται στην επένδυση στην έρευνα. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουν ακόμα οι ειδικοί ποιος είναι ο ακριβής χρόνος επώασης, το δυναμικό μεταδοτικότητας και το ποσοστό ασυμπτωματικών φορέων που μεταδίδουν τον ιό. Όταν γίνουν γνωστά αυτά, θα είναι πιο εύκολο να βελτιωποιήσουμε τα προληπτικά μέτρα και την αποτροπή γενικευμένης μετάδοσής του.

Προς το παρόν οι Έλληνες επιστήμονες αναφέρουν πως λειτουργούν ανάλογα με την περίπτωση. Σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Ωστόσο, όσο ο κύκλος των κρουσμάτων μεγαλώνει, θα είναι και πιο δύσκολος ο έλεγχος. Στην επόμενη φάση, λοιπόν, η απομόνωση του ατόμου θα γίνεται μόνο εφόσον σημειωθεί κάποιο κρούσμα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Οι επιστήμονες τον παρομοιάζουν με «κουτί της Πανδώρας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.