ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ καταργούν την χρήση μάσκας στα σχολεία και στην Ελλάδα μιλάμε για «πειθαρχία»

Η μία μετά την άλλη από τις δημοκρατικές Πολιτείες των ΗΠΑ αφαιρούν τη μάσκα. Στην Ελλάδα πότε;
Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ καταργούν την χρήση μάσκας στα σχολεία και στην Ελλάδα μιλάμε για «πειθαρχία»

Κορονοϊός: Το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα με την… κακή έννοια για την απίστευτη «αβάντα» του προς τις φαρμακευτικές.

Αυτή τη φορά, φέρνει θετικά νέα, μιας και χαλάρωσε σημαντικά τις συστάσεις τους για τη χρήση μάσκας, ακόμη και στα σχολεία.

Την ώρα που στη χώρα μας, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος χαρακτηρίζει ως μια άσκηση «πειθαρχίας» τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γίνεται ένα μικρό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η αναθεώρηση των συστάσεων έρχεται καθώς η έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται να υποχωρεί ουσιαστικά στις ΗΠΑ και διάφορες πολιτείες όανακοινώνουν σχέδια για άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους, ακόμα και πέρα από τα σχολεία.

Με τις νέες οδηγίες, υπάρχουν τρεις κατηγορίες – χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου – βάσει της διαθεσιμότητας νοσοκομειακών κλινών και του αριθμού των περιστατικών Covid-19.

Φυσικά, το νέο μέτρο ισχύει για όλους, ακόμα και αν σύμφωνα με τον Αργύρη Νταλιάνη το εμβόλιο σε κάνει πιο έξυπνο, πιο ικανό ή πιο έμπειρο.

Μην ξεχνάμε πως μόλις πριν μερικές ημέρες, άρθηκε το μέτρο της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την ώρα που το Ισραήλ «σκίζει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ καταργούν την χρήση μάσκας στα σχολεία και στην Ελλάδα μιλάμε για «πειθαρχία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.