ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική

Τετραπλάσιος ή και πενταπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα. Στο μικροσκόπιο εκτός από την Αττική μπαίνουν η Κοζάνη, η Πέλλα και τα Γιάννενα. Πάνω από 5.000 τα ενεργά κρούσματα. Ο κορονοϊός έχει απλωθεί σε όλη την χώρα με την Αττική να παραμένει ο μεγάλος ασθενής καθώς καθημερινά καταγράφει...
Κορονοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική

Τετραπλάσιος ή και πενταπλάσιος ο αριθμός των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα. Στο μικροσκόπιο εκτός από την Αττική μπαίνουν η Κοζάνη, η Πέλλα και τα Γιάννενα. Πάνω από 5.000 τα ενεργά κρούσματα.

Ο κορονοϊός έχει απλωθεί σε όλη την χώρα με την Αττική να παραμένει ο μεγάλος ασθενής καθώς καθημερινά καταγράφει τριψήφια κρούσματα, ενώ την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το… κοντέρ σταμάτησε στα 170 κρούσματα.

Μάλιστα σύμφωνα εκτός από το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στην Αττική είναι, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο Πειραιάς, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και η Νίκαια.

 

Στο μεταξύ έντονο προβληματισμό προκαλούν τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων καθώς δείχνουν πενταπλάσιο αριθμό κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός από αυτά που ανακοινώνονται καθημερινά. Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα και για την αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού αφού από τις αρχές Οκτωβρίου οι νεκροί ανέρχονται στους 65.

«Ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι γύρω στις 4 με 5 φορές παραπάνω από αυτών που ανακοινώνεται καθημερινά. Όταν μιλάμε για 450 κρούσματα την ημέρα συζητάμε για πάνω από 2.000 περίπου», τονίζει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής ΑΠΘ στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και συνεχίζεται λέγοντας πως «αν έχουμε 200 παράδειγμα τότε έχουμε 1000 στην πραγματικότητα».

Πηγή: newsit.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.