ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για πάντα

Συνδιάζουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της ευλογιάς.
Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για πάντα

Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία 20 μηνών, με τις κλινικές δοκιμές να ξεκινούν το 2023.

Σύμφωνα με τους Japan Times Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο κατά του κορονοϊού με δια βίου ανοσία.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Τόκιο χρησιμοποιούν ως βάση για το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού το εμβόλιο της ευλογιάς, το οποίο δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στη Βρετανία.

Η ευλογιά πιστεύεται ότι άρχισε να προσβάλλει τον άνθρωπο περίπου το 10.000 π.Χ..[8] Η πρώτη φυσική απόδειξη της ύπαρξής της είναι ίσως τα φλυκταινώδη εξανθήματα που παρατηρήθηκαν στο μουμιοποιημένο σώμα του Φαραώ Ραμσή V της Αιγύπτου.

Η ασθένεια προκαλούσε το θάνατο σε περίπου 400.000 Ευρωπαίους κάθε χρόνο κατά το 18ο αιώνα (ανάμεσα στους οποίους πέντε εν ενεργεία μονάρχες) και ήταν υπεύθυνη για το ένα τρίτο του συνόλου των τυφλώσεων.

Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι αυτός ο συνδυασμός θα δημιουργήσει ποιοτική, δια βίου «προστασία έναντι της μόλυνσης από κορονοϊό».

«Αυτό το εμβόλιο μπορεί να προωθήσει την παραγωγή αντισωμάτων και να προσφέρει ισόβια ανοσία», τονίζεται.

«Μία μόνο δόση είναι αποτελεσματική για περισσότερους από 20 μήνες», αναφέρεται στους Japan Times.

Το επόμενο έτος, οι εργαζόμενοι της Nobelpharma Co σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου με τη συμμετοχή 150-200 εθελοντών.

Ανάμεσά στους εθελοντές θα είναι και πολίτες που έχουν ήδη προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για πάντα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Koρονοϊός: Ιάπωνες επιστήμονες δημιουργούν εμβόλιο που προσφέρει ανοσία για πάντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.