ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής

O υποχρεωτικός εμβολιασμός ισχύει ήδη σε κάποιους κλάδους, με όσους αρνούνται να το κάνουν να μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.
Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι μη εμβολιασμένοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας εκτός από κάποιους που μπορούν να ζητούν εξαίρεση.

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε εφαρμογή τέθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όσον αφορά τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας στην Ελλάδα.

Ενώ όσοι αρνούνται θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Δεν θα δουλεύουν μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζει ο νόμος.

Το διάστημα αυτό δεν θα τους καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές. Η κυβέρνηση ήδη έχει μεριμνήσει να πάρει άτομα στις θέσεις τους, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου αντίστοιχων προσόντων, εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Τα οποία θα έχουν τρίμηνες συμβάσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα, αυτές να ανανεωθούν για άλλους τρεις μήνες.

Σε περίπτωση που έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν γι’ αυτόν να κάνουν το εμβόλιο, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής στις αρμόδιες επιτροπές υγείας της οικείας τους υγειονομικής περιφέρειας μέχρι και την Τετάρτη 18 Αυγούστου.

Η αίτηση αυτή αφορά όσους:

Εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης ή έχουν διαγνωστεί με αλλεργία σε κάποια έκδοχα των εμβολίων και υπάρχει σχετική γνωμάτευση από αλλεργιολόγο.

Έχουν ιστορικό μυοκαρδίτιδας και σχετική πιστοποίηση από ειδικό ιατρό καρδιολόγο.

Εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Astra Zeneca και Jansen / Johnson & Johnson και έχουν ειδική ιατρική γνωμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τρίτη (17/8)

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τρίτη δόση 8 μήνες μετά την 1η δόση

Ολυμπιακός: «Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τη Γουλβς για Σεμέδο – Deal με πάνω από 10 εκατ. ευρώ!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.