ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά την εκτίναξη του αριθμού των νεκρών

Μετά το ρεκόρ θανάτων μέσα σε μία μέρα λόγω Covid-19 η ανησυχία είναι τεράστια. Τι κάνει η Κυβέρνηση όμως για την αναχαίτιση της πανδημίας;
Κορονοϊός: Κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά την εκτίναξη του αριθμού των νεκρών

O Κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στην χώρα μας τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα. Χτες, Τρίτη 14/12, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων μέσα σε μία ημέρα!

Με τους 130 θανάτους συμπολιτών μας μόλις σε μία ημέρα ο αριθμός των θυμάτων του Κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχει εκτιναχθεί στους 19.475 νεκρούς.

Η τρέχουσα κατάσταση ξεσηκώνει νέες συζητήσεις για την διαχείριση της πανδημίας από την Ελληνική Κυβέρνηση. Όχι πως έχει σταματήσει ποτέ η κριτική για τις ανεκδιήγητες αποφάσεις που έχουν παρθεί μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο από τις αρχές τις χώρας, ωστόσο το ποτήρι έχει πλέον ξεχειλίσει.

Ποια είναι τα ουσιαστικά μέτρα που έχουν παρθεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Τι γίνεται τώρα που ο αριθμός των νεκρών σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο; Πως έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας ενάμιση χρόνο τώρα για την σωστή παροχή βοήθειας σε κρούσματα Κορονοϊού;

Με τις κατηγορίες για «VIP ΜΕΘ» ήρθε στο προσκήνιο η άθλια κατάσταση των νοσοκομείων. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, οι γιατροί δεν φτάνουν. Η βοήθεια από την Κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό; Τα… παλαμάκια και ένα χτύπημα στην πλάτη για «μπράβο συνεχίστε την προσπάθεια».

Τα μόνα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση συνεχώς είναι αυτά τα οποία στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς, τα μέτρα τα οποία θέτουν στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους αποσκοπούν στην πίεση για τον εμβολιασμό τους και όχι στην αναχαίτιση της πανδημίας!

Την ώρα που και οι εμβολιασμένοι πολίτες νοσούν, μεταδίδουν τον ιό αλλά και βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι απίστευτο το ότι δεν υπάρχει καμία συνέπεια και κανένας έλεγχος και στους εμβολιασμένους πολίτες.

Ταυτόχρονα, στους χώρους όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Η κατάσταση που βιώνουν πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι τραγική. Εκεί ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση παρόλο που είναι ένας από τους χώρους όπου μεταδίδεται πολύ εύκολα ο Κορονοϊός.

Με τα Χριστούγεννα να είναι κοντά το μέλλον της πανδημίας τρομάζει. Η κυβέρνηση δεν φέρεται να εξετάζει κάποιο μέτρο κλεισίματος της αγοράς ή περιοδικού lockdown. Το τι θα γίνει με την αναμενόμενη διασπορά εν μέσω γιορτών και την απουσία ουσιαστικών μέτρων από τις αρχές της χώρας θα φανεί σύντομα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά την εκτίναξη του αριθμού των νεκρών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.