Κορονοϊός: Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Κορονοϊός: Οπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης την Τετάρτη (13/4), από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δεν θα απαιτείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

Κορονοϊός: Αίρεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από την 1η Ιούνη – Παραμένει στα ΜΜΜ

Από εκεί και πέρα στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων κατά του covid-19 η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου, καθώς από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.

«Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» εξήγησε για τις μάσκες ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης

Οσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υπουργός δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα όμως όπως προκύπτει οι εισηγήσεις των ειδικών είναι να παραμείνει η υποχρεωτική χρήση των μασκών.

Παράλληλα η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς, ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται σε:

  • Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ό.κ.)
  • Ταξί
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)
  • Τρένα
  • ΚΤΕΛ

Κορονοϊός: Τι θα ισχύει για τα ταξίδια

Εξάλλου αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα ταξίδια: Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς.

Κάτι που σημαίνει ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα χρειάζεται πλέον να πραγματοποιείται.

Επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα, οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Ακόμη αναφορικά με το ποια μέτρα θα ισχύσουν το Πάσχα ο κ. Πλεύρης τόνισε ο εορτασμός του θα πραγματοποιηθεί με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και δεν θα επιβληθούν έξτρα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Επίσης συμπλήρωσε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σχολεία και self test

Τέλος από από τις 3 Μαΐου, όταν ανοίγουν εκ νέου τα σχολεία μετά το Πάσχα, self test στα σχολεία θα σταματήσουν και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.


Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Πρέπει να πούμε ευχαριστώ στους τουρίστες;

Κλειδωμένο: Αυτός αποχωρεί από το Survivor!

Άγριος καυγάς για τον Σπύρο Παπαδόπουλο!