ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Καταργούν την καραντίνα σε όσους είναι θετικοί στον κορονοϊό

Ο Κορονοϊός είναι ακόμη εδώ όμως φαίνεται πως η Βρετανία καταλήγει σε μια απόφαση που θα συζητηθεί.
Κορονοϊός: Καταργούν την καραντίνα σε όσους είναι θετικοί στον κορονοϊό

Κορονοϊός: Τον τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγούν από την παρουσία του Covid-19 εξετάζουν διάφορες χώρες ανά τον κόσμο με την Βρετανία να μην αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, ο Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αναμένεται εντός της εβδομάδας να ανακοινώσει μια απόφαση-σταθμό για την διαχείριση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Βρετανία φέρεται να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας σε όσους νοσούν στον κορονοϊό.

Μέχρι σήμερα, όποιος πολίτης προσβληθεί από τον ιό, είναι υποχρεωμένος να καθίσει τουλάχιστον πέντε ημέρες σε καραντίνα, όμως η εφαρμογή αυτής της νέας απόφασης θα αλλάξει τα δεδομένα.

Έτσι, από εδώ και στο εξής, η πανδημία θα αντιμετωπίζεται στην Βρετανία όπως κάθε μολυσματική νόσος με την Κυβέρνηση της χώρας να δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη που γνωρίζει πως νοσεί, να βγαίνει κανονικά από την οικεία του ούτως ώστε να εργαστεί κανονικά διά ζώσης, να κινηθεί στους δρόμους ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ.

Με αυτόν τον τρόπο, η Βρετανία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που αποφασίζει να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο την πανδημία προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Όπως τονίζουν από την Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά ο ιός και πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε χωρίς περιορισμό των ελευθεριών μας.

Ήδη αρκετές είναι οι χώρες που είτε έχουν αποφασίσει είτε θα εφαρμόσουν άμεσα την κατάργηση του πιστοποιητικού νόσησης που διαχώριζε τους ανθρώπους ανάλογα με το ποιος έχει κάνει το εμβόλιο.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι τι θα κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση βλέποντας αυτές τις αποφάσεις των υπολοίπων χωρών και αν θα αποφασίσει και πάλι να εμείνει στα μέτρα διαχωρισμού που την καθιστούν ως μια από τις πιο σκληρές κυβερνήσεις αναφορικά με το θέμα της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωση του στο τέλος του 2021 γνωστοποίησε τις αλλαγές που ισχύουν για την υποχρεωτική καραντίνα στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Ο Ατζούν διώχνει τους πάντες από τον ΣΚΑΙ

Survivor: Ποιος παίκτης έκπληξη μπαίνει στο παιχνίδι;

Σασμός επόμενα επεισόδια: Τι κρύβει ο Τόλης;

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Η Χάιδω σκοτώνει τον Βαφέα;

Κατιάνα Μπαλανίκα VS Αλέξανδρου Ρήγα: Τι έχει συμβεί;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Καταργούν την καραντίνα σε όσους είναι θετικοί στον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.