ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Για πτώση του τζίρου κατά τουλάχιστον 30% από Οκτώβριο μιλάνε οι εστιάτορες.
Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχτές για τους ανεμβολίαστους αναμένεται να επηρεάσουν πολύ την ήδη ταλαιπωρημένη εστίαση.

Από τον Οκτώβριο και μετά ο καιρός χειροτερεύει και συνήθως οι έξω χώροι κλείνουν στα μαγαζιά. Μετά τα νέα μέτρα λοιπόν σύμφωνα με τα οποία οι οι κλειστοί χώροι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες οι μαγαζάτορες εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, μίλησε στο ethnos.gr με αφορμή τα νέα αυτά μέτρα. Ο ίδιος τόνισε το πόσο πολύ δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη θέση των καταστημάτων εστίασης, καθώς ήδη υπάρχουν περιορισμοί στους κλειστούς χώρους που μειώνουν τον αριθμό πελατών.

Οι δηλώσεις του κ. Κουράση: «Με την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους και με βάση τα σημερινά νούμερα εμβολιασμών, είναι δεδομένο ότι, μόλις θα κρυώσει ο καιρός και θα πρέπει να μπουν όλοι μέσα, θα απευθυνόμαστε σε μικρότερη μερίδα πελατών, απ’ ό,τι συνήθως. Επίσης, εξαιτίας των μέτρων αποστασιοποίησης η πληρότητα των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης πέφτει στο 85%, ωστόσο, αυτό το ποσοστό θα είναι ακόμα χαμηλότερο, γύρω στο 60%-70%, λόγω των αποστάσεων που πρέπει να κρατηθούν.

Τα αιτήματα για μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Οι επιχειρηματίες στην εστίαση, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εστιατόρων, θα επιζητήσουν μέτρα στήριξης προς τον κλάδο τους από την κυβέρνηση. Ένας κλάδος ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους έχει πληγεί καθολικά την περίοδο της καραντίνας και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να δέχεται χτυπήματα.

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αιτείται μία μεγαλύτερη ενίσχυση από το πακέτο στήριξης των 330 εκατομμυρίων όπως επίσης και αυτό το πακέτο να είναι διάθεσιμο όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που σημείωσαν πτώση τζίρου πάνω από 30%. Μέχρι σήμερα το πακέτο στήριξης δικαιούνται μόνο περίπου εφτά στις δέκα επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Παράλληλα, η ομοσπονδία ζητάει να μειωθεί, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, ο ΦΠΑ σε μονοψήφια νούμερα και να συνεχιστεί το μέτρο επιδότησης του ενοικίου των επιχειρήσεων.

Τέλος, κατά τον κ. Κουράση, αίτημα της ομοσπονδίας είναι να συνεχιστεί το μέτρο της επί πληρωμής από την Πολιτεία αναστολής εργασίας σε εργαζομένους του χώρου, οι οποίοι δε θα χρειάζονται στις επιχειρήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω πτώσης του τζίρου και προκειμένου αυτοί να μη μείνουν άνεργοι.

 

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός – μέτρα: Σοκ με το «Πογκρόμ» εναντίον των ανεμβολίαστων – Ο Βασίλης Κικίλιας κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στους πολίτες!

Κορονοϊός μέτρα: Οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν σε «lockdown» από 13 Σεπτεμβρίου

Αντόνιο Πουέρτα: Σαν σήμερα 25 Αυγούστου καταρρέει στο γήπεδο και σοκάρει τον πλανήτη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.