ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κάθε 6 μήνες και μια νέα μετάλλαξη

Τον φόβο του πως ο κορονοϊός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης.
Κορονοϊός: Κάθε 6 μήνες και μια νέα μετάλλαξη

Κορονοϊός: Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Σήμερα, ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας, που όμως δεν θα πρέπει να εφησυχάζει κανέναν αν αναλογιστεί κανείς πως στατιστικά υπάρχει ο φόβος για την εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ανά εξάμηνο, προκύπτει ένα νέο στέλεχος του Covid-19 που προκαλεί προβληματισμό καθώς λόγω της ενδημικότητας του ιού εποχιακά ίσως έχουμε νέες εξάρσεις με μια νέα μετάλλαξη που ίσως έρθει για να αντικαταστήσει την Όμικρον που με την σειρά της είχε πάρει την σκυτάλη από την Δέλτα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων που αναμένεται να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλώνοντας πως η αποσυμφόρηση της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, με τις νοσηλείες να μειώνονται θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες αλλαγές.

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης; Σύντομα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες

Έτσι, σύντομα οι πολίτες αναμένεται να κυκλοφορούν χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους ιδίως αν είναι μόνοι ή περπατούν με την παρέα τους.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι πως θα αντιδράσει η Ελληνική Κυβέρνηση βλέποντας γύρω της μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Βρετανία να καταργούν την καραντίνα ή την απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει στην άρση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Θα επιμείνει άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Θάνος Πλεύρης στα εξοντωτικά μέτρα που αποφάσισαν στο παρελθόν, που ως στόχο έχουν μόνο τον διαχωρισμό των πολιτών στην προσπάθεια να πιεστούν με εκβιαστικό τρόπο οι ανεμβολίαστοι πολίτες που έχουν μπει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιθώριο όντας αποκλεισμένοι από παντού αλλά και καλούμενοι να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός επόμενα επεισόδια: Τα ερωτικά σκιρτήματα Αργυρώς- Σταύρου (videos)

MasterChef: Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο! (pics & vids)

MasterChef: Ποιος αποχωρεί απόψε από τον διαγωνισμό;

Σασμός Spoiler: Είναι γιος του Μαθιού ο Νικηφόρος;

Δείτε τα όσα είπε ο Νίκος Τζανάκης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κάθε 6 μήνες και μια νέα μετάλλαξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.