Σίγουρα ο κορονοϊός θα φέρει πολύ μεγάλη πτώση στην τουριστική ζωή, αφού ο κόσμος θα σκέφτεται διπλά προκειμένου να βγει από τη χώρα του και να πάει σε μία άλλη για διακοπές. Ωστόσο ο διεθνής τύπος συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και την προτείνει στους πολίτες της, ως το ιδανικό μέρος για να επισκεφτούν. Η...

Σίγουρα ο κορονοϊός θα φέρει πολύ μεγάλη πτώση στην τουριστική ζωή, αφού ο κόσμος θα σκέφτεται διπλά προκειμένου να βγει από τη χώρα του και να πάει σε μία άλλη για διακοπές.

Ωστόσο ο διεθνής τύπος συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα και την προτείνει στους πολίτες της, ως το ιδανικό μέρος για να επισκεφτούν.

Η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «ABC» λοιπόν, τονίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλή, ενώ η πρώτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει στεφθεί με επιτυχία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου. Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται, πότε θα το λάβουν

Μάλιστα ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου κειμένου τονίζει: «Στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα οποία προετοίμασε η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι.

Ελπίζουμε ότι το χειρότερο έχει περάσει». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των ερχόμενων εβδομάδων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ταξιδιώτες και τις πτήσεις, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες (οι επτά στους δέκα) φθάνουν στη χώρα αεροπορικώς».