ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Καινοτομία: Ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές (vid)

Κορονοϊός: Το TED3D Βόλου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προκειμένου να συνδράμει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας στη μάχη έναντι του ιού. Τη δράση τους περιέγραψαν μιλώντας στο MEGA, οι ιθύνοντες της πρωτοβο διευθύνων Σύμβουλος της TED3D του Βόλου Ηλίας Φρυτζάλας και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων στο...
Κορονοϊός – Καινοτομία: Ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές (vid)

Κορονοϊός: Το TED3D Βόλου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προκειμένου να συνδράμει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας στη μάχη έναντι του ιού.

Τη δράση τους περιέγραψαν μιλώντας στο MEGA, οι ιθύνοντες της πρωτοβο διευθύνων Σύμβουλος της TED3D του Βόλου Ηλίας Φρυτζάλας και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Γιώργος Σαχαρίδης.

Εξαιτίας των αναγκών και των ελλείψεων που παρουσιάζονται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, η εν λόγω «κοινοπραξία» αποφάσισε να παράξει, μέσω εκτύπωσης 3D, μέσα προφύλαξης για το υγειονομικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Απίστευτες ουρές στις τράπεζες – Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

«Μας είπαν να επικεντρωθούμε στο κομμάτι της πρόληψης, να μην αρρωστήσει κανείς» είπε ο κ. Φρυτζάλας και αναφέρθηκε στις ασπίδες προσώπου που κατασκεύασαν, οι οποίες προστατεύουν γιατρούς και νοσηλευτές από την ασθένεια.

«Είναι απλή αλλά λειτουργική. Είναι ειδικά πλαστικά, βιοσυμβατά, τα οποία επιδέχονται ήπια αποστείρωση. Είναι πολλαπλών χρήσεων και δεν πετιούνται […] Μπορούμε να φτιάξουμε 20-30 σε μία ώρα» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, προχώρησαν στην παρασκευή χερουλιών νοσοκομείων, καθώς όπως σημείωσαν, πρόκειται για μια εστία που έχει πολλές ανθρώπινες επαφές.

Οι επιστήμονες προέτρεψαν τους συναδέλφους τους σε όλη την επικράτεια να προβούν σε αντίστοιχες καινοτομίες.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Καινοτομία: Ασπίδες προσώπου για γιατρούς και νοσηλευτές (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.