ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Κόβουν μεροκάματα σε ανεμβολίαστους που δεν κάνουν rapid test

«ΣΟΚ» για εργαζόμενους που δεν κάνουν rapid test – Κόβεται ο μισθός!
Κορονοϊός: Κόβουν μεροκάματα σε ανεμβολίαστους που δεν κάνουν rapid test

Κορονοϊός: Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συμβαίνει… Εργαζόμενοι που παλεύουν για το μεροκάματο και έναν βασικό μισθό να έχουν επωμισθεί και το κόστος των rapid test… Και μάλιστα να χάνουν μεροκάματα σε περίπτωση που δεν έχουν χρήματα να τα κάνουν…

Όπως διαβάσατε στο Sportime 300.000 εμβολιασμένοι γίνονται «ανεμβολίαστοι» εν μία νυκτί, ενώ 60 εργαζόμενοι νοσούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Αυτή τη φορά άλλη μια είδηση έρχεται να αποδείξει πως όλα μπορεί να συμβούν στη χώρα μας! Εκτός από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από τη δεύτερη ή τρεις από το μονοδοσικό, τότε υποχρεούνται να κάνουν rapid test ή pcr test δύο φορές την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση.

Τι συμβαίνει, όμως, με όσους εργαζόμενους δεν θέλουν να κάνουν rapid test; Μπορεί ο εργοδότης να τους κόψει μέρος του μισθού τους;

«Αν δεν κάνουν το rapid test, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να προσέλθουν στη δουλειά τους, καθώς τα πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο είναι τσουχτερά», τόνισε  ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος. «Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως και δεν δικαιούνται μισθό για τη συγκεκριμένη μέρα», συμπλήρωσε. Μάλιστα, τόνισε πως ακόμα και αν η επιχείρηση πληρώσει για το rapid test των εργαζομένων της, η υποχρέωση για πληρωμή των δύο τεστ από τον εργαζόμενο παραμένει.

Να σημειωθεί πως δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε rapid test οι εργαζόμενοι που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και το αποδεικνύουν με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Κόβουν μεροκάματα σε ανεμβολίαστους που δεν κάνουν rapid test», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.