ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – κρούσματα: Μετά τα 153 νέα, έρχονται μέτρα και περιορισμοί

«Συναγερμός» στην Κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊού στην χώρα.
Κορονοϊός – κρούσματα: Μετά τα 153 νέα, έρχονται μέτρα και περιορισμοί

Κορονοϊός – κρούσματα: Μεγάλη η ανησυχία στις υγειονομικές αρχές του κράτους λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας στην χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 είναι τριψήφιος.

Μάλιστα σήμερα Πέμπτη (6/8)  σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 153 νέα κρούσματα!

Έτσι η εφαρμογή των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει. Συγκεκριμένα στο νησί του Πόρου όπου εντοπίστηκε σοβαρή εστία διασποράς κορονοϊού. Στο νησί του Αργοσαρωνικού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες 13 νέα κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων! Πάνω από 150 τα νέα που ανακοινώθηκαν

Οι περιορισμοί που προωθούνται, για τον Πόρο, αφορούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων. Κάτι παρόμoιο θα ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας.

Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει το prothema.gr σκηνικό αγωνίας επικρατεί, πάντως, και σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα.

Άλλοι εννέα παρευρισκόμενοι στον γάμο που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 50.

Την ίδια ώρα, άλλα έξι κρούσματα καταγράφονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 13 με τα αποτελέσματα των τεστ σε τέσσερα από αυτά να είναι ασθενώς θετικά στον ιο, και να πρέπει να επαναληφθούν.

Σημειώνεται πως όσον αφορά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, κλειστά παραμένουν πλέον τα τακτικά χειρουργεία σε δύο κλινικές.

Στη Λάρισα θετικές στον κορονοϊό διαγνώστηκαν επιπρόσθετα και δύο εφοριακοί που εργάζονται στη ΔΟΥ και το πρώην ΣΔΟΕ αντίστοιχα.

Εκείνο, πάντως, που εγείρει ζωηρό προβληματισμό απορρέει από τη δήλωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εμφανίστηκε δημοσίως για να μιλήσει για τον κορονοϊό, ύστερα από 72 ημέρες.

Χρειάζονται, όπως επισήμανε ο καθηγητής Τσιόδρας, μόλις δύο εβδομάδες για να χαθεί ο έλεγχος και ο δείκτης μετάδοσης R να ξεφύγει πολύ πάνω από το 1 που είναι σήμερα και που αποτελεί όριο συναγερμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – κρούσματα: Μετά τα 153 νέα, έρχονται μέτρα και περιορισμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.