ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός κρούσματα: Σταθερά πάνω από 6000 – Πάμε για ρεκόρ εβδομάδας

Κορονοϊός: Ρεκόρ στα συνολικά κρούσματα αναμένεται να υπάρξει αυτή την εβδομάδα.
Κορονοϊός  κρούσματα: Σταθερά πάνω από 6000 – Πάμε για ρεκόρ εβδομάδας

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τα κρούσματα είναι τόσο πολλά και για τόσες πολλές μέρες συνεχόμενα.

Όπως αναφέρει η σημερινή ημερήσια έκθεση από τον ΕΟΔΥ: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.150, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 760.592 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.556 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.12 (95% ΔΕ: 1.05 – 1.18)».

Ο κορονοϊός δεν λέει με τίποτα να μας εγκαταλείψει, την ίδια στιγμή που οι υγειονομικοί προχώρησαν σε νέα διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας στο Σύνταγμα.

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει καταγράψει αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και κάτι που προκαλεί εντύπωση. Καθώς πριν από ένα χρόνο είχαμε το 1/3 των κρουσμάτων, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου του 2020 ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 2166 μολύνσεις.

Κορονοϊός κρούσματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός κρούσματα: Σταθερά πάνω από 6000 – Πάμε για ρεκόρ εβδομάδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.