ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Lockdown: Οι 6 κωδικοί των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις (vid)

Η διαδικασία, που ζήσαμε την προηγούμενη άνοιξη επανέρχεται. Όλοι οι κωδικοί για να βγείτε από το σπίτι με μήνυμα στο 13033. Από σήμερα Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και έως τις 30 Νοεμβρίου, η Ελλάδα είναι και επίσημα στο δεύτερο ολικό lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι έξοδοι των πολιτών από τις κατοικίες τους γίνονται υποχρεωτικά...
Κορονοϊός – Lockdown: Οι 6 κωδικοί των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις (vid)

Η διαδικασία, που ζήσαμε την προηγούμενη άνοιξη επανέρχεται. Όλοι οι κωδικοί για να βγείτε από το σπίτι με μήνυμα στο 13033.

Από σήμερα Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και έως τις 30 Νοεμβρίου, η Ελλάδα είναι και επίσημα στο δεύτερο ολικό lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι έξοδοι των πολιτών από τις κατοικίες τους γίνονται υποχρεωτικά και μόνο με αποστολή μηνύματος στο 13033 όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τα πρόστιμα είναι πλέον εξαιρετικά υψηλά για τους παραβάτες.

Η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  1. Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  2. Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  3. Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  4. Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  5. Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου

Αναλυτικά οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τις μετακινήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Lockdown: Οι 6 κωδικοί των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.