ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Lockdown πρόκληση για όσους άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση

Ο κορονοϊός φέρνει νέα προβλήματα σε όσους πολίτες άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση του εμβολίου, καθώς απειλούνται με lockdown.
Κορονοϊός: Lockdown πρόκληση για όσους άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση

Κορονοϊός: Μετά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 που δεν θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου, η Κυβέρνηση είναι έτοιμοι να πάρει νέα μέτρα που περιλαμβάνου και lockdown για την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Κυβέρνηση αναμένεται να πάρει εκ νέου αποφάσεις για την πανδημία και να αποφασίσει lockdown για όσους άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση του εμβολίου.

Με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που συμπλήρωσαν 7μηνο από τη δεύτερη δόση να έχουν μόνο λίγες ημέρες προθεσμία καθώς οι Κυβερνώντες θα βάλουν «stop» σε όσους εμβολιασμένους δεν κάνουν την 3η δόση.

Από την Δευτέρα (13/12), θα τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση που προβλέπει πως το πιστοποιητικό για την είσοδο σε κλειστούς χώρους των πολιτών άνω των 60 θα έχει διάρκεια έως και επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση με αποτέλεσμα, όλοι όσοι θεωρητικά ήταν ασφαλείς να βρίσκονται εκ νέου στον αέρα μετά από την λήξη του.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το απαγορευτικό που αποφάσισε η Κυβέρνηση, θα αφορά τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης.

Έτσι, όσοι πολίτες άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση, δε θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους όπως ακριβώς ισχύει σήμερα με τους ανεμβολίαστους.

Θυμίζουμε, πως με βάση τα όσα ισχύουν από τις 22 Νοεμβρίου, μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους στην εστίαση, σε κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και γήπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο και παρά τις αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικότητας η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ακούει κανέναν αλλά προχωρά σε νέα παράλογα μέτρα.

https://youtu.be/NLA510Ic5qo

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Lockdown πρόκληση για όσους άνω των 60 δεν κάνουν την 3η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.