ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Lockdown στη διασκέδαση – Θα κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά;

Τα αυξανόμενα κρούσματα ενδέχεται να οδηγήσουν τους ειδικούς στο να θέσουν τη διασκέδαση σε lockdown!
Κορονοϊός: Lockdown στη διασκέδαση – Θα κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά;

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής lockdwn στα νυχτερινά μαγαζιά.

Και αυτό καθώς τα κρούσματα covid-19 παρουσιάζουν αυξανόμενη τάση εδώ και αρκετό καιρό, με την Κυβέρνηση να εξετάζει νέα μέτρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε γιατί το lockdown στα κέντρα διασκέδασης στις «κόκκινες περιοχές» έπεσε και πάλι στο «τραπέζι»:

«Αν το σύστημα Υγείας φτάσει στα όριά του, τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις “κόκκινες” περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα».

Πάντως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά.

«Ακόμα και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες και σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού».

Όσο για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι είναι πιθανό αυτό να γίνει εντός της νέας εβδομάδας.

Στόχος θα είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που υπάρχουν στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Όπως για παράδειγμα η Θεσσαλία, η Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, στις οποίες τα κρούσματα αυξάνονται.

Τέλος αναφορικά με με τη συνεδρίαση της επιτροπής την Τετάρτη (3/11), ο κ. Μαγιορκίνης αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση περί νέων μέτρων.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν διαρκή και πιο σταθερό έλεγχο στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, όπου υπάρχει παραβατικότητα.  Υπάρχουν τρόποι να αυξηθεί ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων», κατέληξε.

Συνεπώς από όσα ανέφερε ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης το ενδεχόμενο τοπικών locdown παραμένει ανοικτό.

Θυμίζουμε πως η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά ολικό locdown καθώς ούτε οι πολίτες ούτε η οικονομία αντέχει και πάλι κάτι τέτοιο.

Δείτε παρακάτω τι είπε ο κ. Μαγιορκίνης για το ενδεχόμενο Lockdown στη διασκέδαση

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Lockdown στη διασκέδαση – Θα κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.