ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους και για τους εξωτερικούς χώρους

Ο Κορονοϊός είναι εδώ και η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει lockdown για τους ανεμβολίαστους και για τους εξωτερικούς χώρους!
Κορονοϊός: Λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους και για τους εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός: Τον διχασμό των πολιτών επιλέγει να συνεχίσει η Ελληνική Κυβέρνηση που έχει ρίξει στο τραπέζι ένα νέο σκληρό μέτρο για lockdown για τους ανεμβολίαστους και στους εξωτερικούς χώρους.

Την στιγμή που τα κρούσματα στην Ελλάδα σπάνε κάθε ρεκόρ, οι Κυβερνώντες συνεχίζουν με τις κινήσεις τους να στοχοποιούν όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid -19 με ξεκάθαρο στόχο να δικαιολογηθεί η ανικανότητα και η ανυπαρξία οποιουδήποτε σοβαρού σχεδίου αλλά και οι εγκληματικές ελλείψεις στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας νέος αποκλεισμός των ανεμβολίαστων, αυτή τη φορά από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων βρίσκεται προ των πυλών.

Μπορεί η Κυβέρνηση να αρνείται την επιβολή ενός καθολικού lockdown, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για όσους δεν κάνανε το εμβόλιο, με τα νέα μέτρα που θα έρθουν από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους να στενεύουν τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, η πρόταση για lockdown στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μια σκέψη που υπήρχε και παλιότερα αλλά δεν έγινε μέχρι σήμερα πράξη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, καφέ κα, ούτε με rapid test, 48 ωρών όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Από ότι φαίνεται, αυτό το μέτρο δεν θα ισχύει για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία κάτι που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί να συμβεί στο μέλλον καθώς η Κυβέρνηση έχει αποδειχθεί απρόβλεπτη και χωρίς καθαρό τρόπο σκέψης γύρω από το θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο δεν διστάζει να ρίξει ακόμη και ευθύνες για την διασπορά της μετάλλαξης όμικρον στους ανεμβολίαστους, μια μετάλλαξη που προκαλεί τεράστια προβλήματα ακόμη και σε χώρες με μεγάλα ποσοστά εμβολιασμών.

Τέλος, θυμίζουμε πως έχει πέσει στο τραπέζι της συζήτησης και η πρόταση ενός lockdown περιορισμένης χρονικής διάρκειας, 14ημερών κάτι που αν γίνει πράξη θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για τον ελληνικό λαό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους και για τους εξωτερικούς χώρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.