ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 60.000 κρούσματα – Οι σκέψεις για τα γήπεδα – Πότε επιστρέφει η μουσική στην εστίαση!

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι φέρνει νέο μαύρο ρεκόρ, σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου.
Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 60.000 κρούσματα – Οι σκέψεις για τα γήπεδα – Πότε επιστρέφει η μουσική στην εστίαση!

Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται να φέρει σήμερα ο κορονοϊός, με τα κρούσματα να αγγίζουν και να ξεπερνούν τα 60 χιλιάδες.

Αναμφίβολα το άνοιγμα το σχολείων έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού ήδη τα χθεσινά θετικά self test έφτασαν τα 15 χιλιάδες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, η κορύφωση αναμένεται να έρθει προς το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ τόνισε ότι η μουσική πρέπει να επιστρέψει τόσο για ψυχολογικούς αλλά και για επιστημονικούς λόγους.

Όσον αφορά τα γήπεδα πάντως, έχει συζητηθεί η αύξηση της χωρητικότητα στο 15-20%, ωστόσο κανένα χαλάρωμα δεν υπάρχει στις μάσκες.

Η ΝΔ, εξακολουθεί να βαδίζει στην πανδημία, χωρίς να έχει το παραμικρό σχέδιο για το οτιδήποτε, πηγαίνοντας μέρα μέρα, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται και το ΕΣΥ…να λειτουργεί πάνω απο τα «κόκκινα»….

Στον αντίποδα, κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν για τις ανύπαρκτες κυβερνητικές επιτυχίες προσπαθώντας να δημιουργήσουν πλασματική τάση «υπεροχής»…

Στην πραγματικότητα τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να υπάρχουν επαρκή self test, δεκάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν πήγαν ποτέ στις σχολικές αίθουσες επειδή νοσούν, το Υπ. Παιδείας ψάχνει τελευταία στιγμή για αναπληρωτές, ενώ σχεδόν η πλειοψηφία όσων πήγαν στα σχολεία, τρέμουν για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες μιας και η διασπορά είναι δεδομένη.

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι πραγματικά επικρατεί στη δημόσια υγεία, είναι το τραγικό περιστατικό όπου πολίτης στη Τήνο…στάλθηκε από το κέντρο υγείας του νησιού…σε κτηνιατρείο για να κάνει ακτινογραφία θώρακος… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 60.000 κρούσματα – Οι σκέψεις για τα γήπεδα – Πότε επιστρέφει η μουσική στην εστίαση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.