ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με αυτό το κόλπο αποκτούν νόμιμα πιστοποιητικά νόσησης…ενώ δεν έχουν κολλήσει ποτέ!

Διάφορους τρόπους για να αποκτήσουν πιστοποιητικό νόσησης χωρίς να έχουν νοσήσει έχουν ανακαλύψει ανεμβολίαστοι πολίτες.
Κορονοϊός: Με αυτό το κόλπο αποκτούν νόμιμα πιστοποιητικά νόσησης…ενώ δεν έχουν κολλήσει ποτέ!

Κορονοϊός: Τα κενά στους ελέγχους για την έκδοση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών εκμεταλλεύονται πολλοί ανεμβολίαστοι πολίτες.

Στο φως έχουν έρθει νέες σκευωρίες που στήνουν πολίτες προκειμένου να τους επιτρέπεται να εισέρχονται σε χώρους όπου κανονικά δέχονται μόνο άτομα που έχουν νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί.

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, ψάχνουν συνεχώς τρόπους να μην μείνουν στο περιθώριο σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

Έτσι, ανακάλυψαν μία νέα μέθοδο για να ξεγελάσουν τον ΕΟΔΥ και το σύστημα ελέγχου σε μέρη που απαγορεύεται η είσοδος τους. Αυτή δεν είναι άλλη από την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν κολλήσει Κορονοϊό.

Πως γίνεται αυτό; Αρκετά πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Οι πολίτες παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ και αναφέρουν συμπτώματα που προκαλεί ο Κορονοϊός. Ο ΕΟΔΥ στη συνέχεια τους δίνει οδηγίες για καραντίνα στο σπίτι 14 ημερών αφού επιβεβαίωση με την διενέργηση ενός rapid ή μοριακού τεστ ότι είναι θετικός.

Το θετικό τεστ το λαμβάνουν μέσω γνωστού ή συγγενή τους φαρμακοποιό ή γιατρό ο οποίος δηλώνει κάποιο «εικονικό» θετικό τεστ στο σύστημα. Μέχρι στιγμή πρόκειται για μία τακτική η οποία δύσκολα μπορεί να εντοπιστεί και να σταματήσει και μπορεί να ελεγχθεί μόνο από την τιμιότητα του φαρμακοποιού ή γιατρού.

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Με αυτό το κόλπο αποκτούν νόμιμα πιστοποιητικά νόσησης…ενώ δεν έχουν κολλήσει ποτέ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.