ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με ποιo τεστ είμαστε ασφαλείς για να βγούμε από καραντίνα

Ο κορονοϊός και τα rapid test που γίνονται πιο χρήσιμα
Κορονοϊός: Με ποιo τεστ είμαστε ασφαλείς για να βγούμε από καραντίνα

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα rapid test και τα PCR, με αφορμή τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή έχει μικρό χρόνο επώασης, άρα τα συμπτώματα έρχονται πιο γρήγορα, ακόμα και νωρίτερα από τις 4-5 μέρες με την επαφή με κάποιο κρούσμα.

Ο κορονοϊός και τα rapid test που γίνονται πιο χρήσιμα

Παράλληλα, εξήγησε ότι τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνει κάποιος rapid test και όχι PCR, προκειμένου να βγει από την καραντίνα.

«Το μοριακό τεστ είναι πολύ ευαίσθητο στην αρχή της νόσου, όταν θέλω πολύ νωρίς να διαγνώσω ότι έχω κολλήσει. Όταν έχω κολλήσει, ο ιός κάνει έναν κύκλο και παύει να είναι μολυσματικός, αλλά επειδή μένουν μέσα μας «κομματάκια» του ιού που δεν είναι μολυσματικά είναι πολύ πιθανό το PCR να βγαίνει θετικό. Αν θέλω να βγω από την καραντίνα, κάνω rapid όχι PCR», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των θανάτων, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι περίπου 80-85% όσων εισέρχονται στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι, άρα όπως είπε η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από εκεί.

«Έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στις ηλικίες που είναι ευπαθείς, σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά και περισσότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Το 90% των θανάτων αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών. Υπάρχει ελάχιστη η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που έχει εμβολιαστεί με τις τρεις δόσεις».

Να προσθέσουμε ότι:

  • Ερευνητές από τη Νότια Αφρική σε εργαστηριακή μελέτη με 23 δείγματα ασθενών διαπίστωσε ότι, όσοι είχαν νοσήσει με Δέλτα μπόρεσαν να ξανακολλήσουν και την Όμικρον
  • Όσοι όμως ήταν εμβολιασμένοι και κόλλησαν την Όμικρον, δεν μπορούσαν να μολυνθούν με τη Δέλτα
  • Από τους 23 που συμμετείχαν στην έρευνα οι 10 ήταν εμβολιασμένοι

Δείτε τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Τέμπη: Μαρτυρία – σοκ από πατέρα θύματος – «Ο Άρειος Πάγος μας είπε να είμαστε προσεκτικοί και να μην τα βάζουμε με όλους»

Έκθετη η εισαγγελέας Αδειλίνη από μια ακόμη μαρτυρία γονιού, που μάλιστα είναι και καθηγητής Μαθηματικών στο ΑΠΘ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Μεγαλείο πίστης από τη μητέρα του Βασίλη Καλογήρου: «Τέτοιες μέρες του ’85 ήρθες ως δώρο Θεού στην αγκαλιά μου – Τώρα είσαι στην αγκαλιά της μάνας μας Παναγίας»

Δέος με τα λόγια της μητέρας - «Βασίλη μου, τώρα είσαι στην πιο γλυκιά αγκαλιά, και αυτό γαληνεύει τον πόνο της καρδιάς μου από τη ρομφαία της απουσίας σου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Τέμπη: Απίστευτη δήλωση Συρίγου – «Μακάρι το 2043 να έχουμε ασφαλή τρένα και να λέμε ότι ο χαμός τους έγινε αφορμή για να ξυπνήσουμε»

Αδιανόητη δήλωση από τον βουλευτή της ΝΔ, που προσβάλλει τους 57 νεκρούς εμφανίζοντας τους ως απαραίτητη θυσία για σύγχρονο σιδηρόδρομο

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακόμα να παραιτηθεί ο Νίκος Τσάφος; – Δεν μαζεύονται με τίποτα οι τουρκόφιλες θέσεις του – Αναγνώριζε το ψευδοκράτος της Κύπρου ακόμα και σε άρθρο!

Ακόμα να παραιτηθεί ο Νίκος Τσάφος; – Δεν μαζεύονται με τίποτα οι τουρκόφιλες θέσεις του – Αναγνώριζε το ψευδοκράτος της Κύπρου ακόμα και σε άρθρο!

Σε πλήθος αναρτήσεων, αλλά ακόμα και σε εκτενές άρθρο είχε αναπτύξει τις ανθελληνικές θέσεις του ο νέος υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος

Κοινωνία
Κοινωνία: Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιτέλους δικαίωση για τα 3 αγγελούδια – Επιτέλους μια φωτεινή μέρα για τη δικαιοσύνη

Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιτέλους δικαίωση για τα 3 αγγελούδια – Επιτέλους μια φωτεινή μέρα για τη δικαιοσύνη

Δικαιώθηκαν οι αδικοχαμένες ψυχούλες - Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα πως η 36χρονη μητέρα, δολοφόνησε και τα δύο μικρότερα παιδιά της

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου;

Πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου;

Η ΝΙΚΗ έχει ήδη αποφασίσει ποιον στηρίζει. Αλλά πως θα σταθεί ο Δήμος Θανάσουλας μετά την επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Απόστολος Μόσιος: «Κρύψου»

Απόστολος Μόσιος: «Κρύψου»

Digital single & music video από το Ogdoo Music Group

Κοινωνία
Κοινωνία: Έγκλημα στα Τέμπη: Δεδομένο πλέον ότι υπήρχε παράνομο φορτίο – Σε 6 σημεία της εμπορικής ανιχνεύτηκαν ξυλόλιο και τολουόλιο

Έγκλημα στα Τέμπη: Δεδομένο πλέον ότι υπήρχε παράνομο φορτίο – Σε 6 σημεία της εμπορικής ανιχνεύτηκαν ξυλόλιο και τολουόλιο

Ο Κώστας Λακαφώσης εντόπισε στοιχεία δειγματοληψίας από το Γενικό Χημείο του Κράτους - Σε 13 σημεία συνολικά έχουν εντοπιστεί τα φονικά χημικά

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Μόνο ο Θεός σώνει αυτή τη χώρα – Παραδέχτηκε παράδοση κυριαρχίας ο Χ.Ροζάκης: «Ζητάμε την άδεια των Τούρκων για ό,τι κάνουμε στο Αιγαίο»

Μόνο ο Θεός σώνει αυτή τη χώρα – Παραδέχτηκε παράδοση κυριαρχίας ο Χ.Ροζάκης: «Ζητάμε την άδεια των Τούρκων για ό,τι κάνουμε στο Αιγαίο»

Εθνική μειοδοσία με τη «βούλα» του Χρήστου Ροζάκη - Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τοποθετεί τουρκόφιλους υφυπουργούς σε θέσεις - κλειδιά

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανασχηματισμός παρωδία: 2 νέοι υφυπουργοί, Ν.Τσάφος και Γ.Λοβέρδος, έχουν κάνει ανθελληνικές δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας!

Ανασχηματισμός παρωδία: 2 νέοι υφυπουργοί, Ν.Τσάφος και Γ.Λοβέρδος, έχουν κάνει ανθελληνικές δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας!

Δύο υφυπουργοί σε νευραλγικά πόστα, ο ένας αναγνώριζε το ψευδοκράτος της Κύπρου και ο άλλος δήλωνε υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο!

Κοινωνία
Κοινωνία: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει το 2025 και ποιοι έχουν απαλλαγή φόρου

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει το 2025 και ποιοι έχουν απαλλαγή φόρου

Οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες για 1,3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτά δεν είναι έργα τέχνης, δεν τα αποδέχομαι»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτά δεν είναι έργα τέχνης, δεν τα αποδέχομαι»

Αυτό το οικοδόμημα (σ.σ. Εθνική Πινακοθήκη), είναι ιδιωτικό; Είναι προσωπικό του καλλιτέχνη που παρουσίασε τα έργα αυτά;

Κοινωνία
Κοινωνία: Αναστασία Γιάμαλη: «Ο κ. Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του πετύχαν τον στόχο τους – Περίμενα από τους ανθρώπους της Πινακοθήκης να μην κάνουν πίσω»

Αναστασία Γιάμαλη: «Ο κ. Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του πετύχαν τον στόχο τους – Περίμενα από τους ανθρώπους της Πινακοθήκης να μην κάνουν πίσω»

Η Αναστασία Γιάμαλη σχολιάζει την απόσυρση των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ελένη Δήμου: «Βήματα μοιραία»

Ελένη Δήμου: «Βήματα μοιραία»

Το νέο single της Ελένης Δήμου, σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Γιάννη Κολλιάκου - Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Μαλβίνα

Κοινωνία
Κοινωνία: O Νικόλαος Παπαδόπουλος βάζει φωτιές στο εσωτερικό της ΝΙΚΗΣ και άρχισαν οι πιέσεις για τη διαγραφή του με ή αυτός ή εγώ – Το  θέμα είναι τι μπορεί πλέον να κάνει ο Δημήτρης Νατσιός

O Νικόλαος Παπαδόπουλος βάζει φωτιές στο εσωτερικό της ΝΙΚΗΣ και άρχισαν οι πιέσεις για τη διαγραφή του με ή αυτός ή εγώ – Το θέμα είναι τι μπορεί πλέον να κάνει ο Δημήτρης Νατσιός

Θανάσουλες υπάρχουν πολλοί παντού, Παπαδόπουλοι όμως λίγοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εθνική Πινακοθήκη : Πολέμιοι του Χριστιανισμού…

Εθνική Πινακοθήκη : Πολέμιοι του Χριστιανισμού…

Το περιστατικό που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες της κοινωνίας για τον Χριστιανισμό…

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΝΦΙΑ 2025: Πότε πρέπει να πληρώσετε – Αυτή είναι η διαδικασία!

ΕΝΦΙΑ 2025: Πότε πρέπει να πληρώσετε – Αυτή είναι η διαδικασία!

Πότε θα πρέπει να κάνετε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2025!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: «Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

«Γυναίκα σε Λεωφορείο»: Η Ελλάδα έχασε το λεωφορείο της αισθητικής

Τραγικό άγαλμα στη Θεσσαλονίκη, που συμβολίζει τη... γυναίκα - Πως γίνεται να ορφάνεψε από έμπνευση η Ελλάδα, με τέτοιο πολιτισμό;

Ελευθέριος Ανδρώνης