ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μέχρι πότε έχουν προβλήματα στην όσφρηση όσοι νοσούν

Ο κορονοϊός έχει αποτέλεσμα κάποιοι να χάσουν την γεύση και την όσφρηση τους. Με όσους είναι πάνω από 40 ετών να κινδυνεύουν να μην επανέλθει μέσα σε έξι μήνες.
Κορονοϊός: Μέχρι πότε έχουν προβλήματα στην όσφρηση όσοι νοσούν

O Κορονοϊός ένα από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στους ασθενείς, που νοσούν, από αυτόν είναι να χάσουν την όσφρηση τους.

Κορονοϊός: Ακόμη πολλές φορές τα ίδια άτομα που κόλλησαν τον ιό, πέρα από την όσφρηση τους, χάνουν και την γεύση τους.

Το θέμα είναι τώρα πόσο γρήγορα επανέρχονται όλα αυτά. Όπως επίσης και σε ποιες ηλικίες μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο καθηγητής ωτορινολαρυγγολογίας Ίβαν Ράιτερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ, έκανε μία σχετική έρευνα που την δημοσίευσε στο αμερικανικό περιοδικό «American Journal of Otolaryngology».

Σύμφωνα με αυτή, όσοι άνθρωποι νοσήσουν από το ιό και χάσουν την όσφρηση αλλά και την γεύση τους, θα χρειαστούν στην χειρότερη περίπτωση, έξι μήνες για να ανακτήσουν αυτές τις αισθήσεις τους.

Αυτό ισχύει όμως για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών που ανέρχεται στο 80%. Υπάρχει όμως και ένα 20% που νοσεί και μετά από έξι μήνες δεν έχει επανακτήσει τις δύο αισθήσεις του.

Αυτοί συνήθως έχουν νοσήσει πιο βαριά από τον κορονοϊό και πιθανότατα είναι πάνω από 40 ετών. Καθώς ως τα 40 του, είναι κάποιος πάρα πολύ δύσκολο να μην καταφέρει να επανακτήσει την γεύση και την όσφρηση του, μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μέχρι πότε έχουν προβλήματα στην όσφρηση όσοι νοσούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.