ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ίδιο τελικά το ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ο κορονοϊός και η μετάλλαξη δέλτα συνεχίζουν να πονοκεφαλιάζουν, με τις μελέτες να δείχνουν πως το ιικό φορτίο ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι το ίδιο!
Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ίδιο τελικά το ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έκανε επίσημο χθες (6/10), τον διχασμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Μια νέα μελέτη έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τον Κορονοϊό και τη μετάλλαξη δέλτα και το ιικό φορτίο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη στις ΗΠΑ

Το ιικό φορτίο ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και σε όσους επιμένουν στο δικαίωμα τους να μην εμβολιαστούν, δεν έχει μεγάλη απόκλιση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για όσους νοσούν από τον Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα αλλά και σε όσους το περνούν ασυμπτωματικά.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια που αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη μελέτη, πήρε δείγμα από 869 ασθενείς. Οι ασθενείς είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Είχαν μολυνθεί μάλιστα από την μετάλλαξη δέλτα που συνεχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δείγματα και την ανάλυση τους, προκύπτει το συμπέρασμα. Το ιικό φορτίο ανάμεσα σε όσους είχαν και όσους δεν είχαν συμπτώματα παραμένει ελάχιστη.

Επίσης, μελετήθηκε και το γεγονός πως όσοι εξ αυτών των ασθενών είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του ιού, δεν είχαν διαφορετικό φορτίο από αυτούς που νόσησαν και δεν το είχαν κάνει.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη. Ένας στους πέντε ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί είχαν υψηλό ιικό φορτίο. Δεν διαφέρει από τους αντίστοιχους ανεμβολίαστους και μαρτυρά πως το εμβόλιο μπορεί να παρέχει σε ένα βαθμό προστασία αλλά δεν αποτελεί μονόδρομο. Ακόμη και αυτοί που επέλεξαν να εμβολιαστούν έχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

https://youtu.be/XRTUfwAhPjo

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ίδιο τελικά το ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.