ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα plus – Μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Άσχημα τα νέα για την μετάλλαξη Δέλτα Plus του Κορονοϊού και την μολυσματικότητα της.
Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα plus – Μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα

Κορονοϊός: Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου ενημέρωσε τον κόσμο για όλα τα νέα στοιχεί που αφορούν την Μετάλλαξη.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 βρέθηκε σήμερα το πρωί η καθηγήτρια ιατρικής. Εκεί αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα γύρω από την Πανδημία του Κορονοϊού αλλά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο στέλεχος Κορονοϊού, αυτό της Μετάλλαξης Δέλτα Plus.

H καθηγήτρια σόκαρε με την αποκάλυψη πως το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα από αυτό της απλής μετάλλαξης Δέλτα, η οποία και αυτή με τη σειρά της, μεταδιδόταν περίπου 10 φορές πιο γρήγορα από την Βρετανική Μετάλλαξη.

Η Γιαμαρέλλου πρόβαλλε αυτή τη νέα παραλλαγή του ιού ως επιχείρημα για την προτροπή των πολιτών να πάνε να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να μειωθούν και οι μεταλλάξεις.  «Το 90 με 92% αυτών που πεθαίνουν από Κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι. Είναι άλλο ένα μήνυμα που σου λέει πήγαινε και εμβολιάσου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «Τα δεδομένα από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ρουμανία, με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών δείχνουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια σε προστατεύουν 10 φορές περισσότερο από σοβαρή νόσο και από το θάνατο. Τώρα έχουμε και την τρίτη δόση, η οποία δεν είναι υποχρεωτική, η οποία θα προφυλάσσει ακόμα καλύτερα. Δηλαδή περίπου 11 φορές από το να μπεις στο νοσοκομείο και 20 φορές από το να πεθάνεις».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα της και στους εμβολιασμένους. Όπως είπε η καθηγήτρια «διαδίδεται ένα πνεύμα ότι η Πανδημία τελείωσε ανάμεσα σε αυτά τα άτομα». Η Γιαμαρέλλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και ανέφερε πω πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην θεωρούν πως επειδή εμβολιάστηκαν ότι ο Κορονοϊός έχει τελειώσει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα plus – Μεταδίδεται 60 φορές πιο γρήγορα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.