ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – μέτρα: Ανατροπή με τους φιλάθλους στα γήπεδα – Τι θα γίνει με απόκριες και μπαρ

Ο κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα και η Κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο.
Κορονοϊός – μέτρα: Ανατροπή με τους φιλάθλους στα γήπεδα – Τι θα γίνει με απόκριες και μπαρ

Κορονοϊός – μέτρα: Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει σήμερα η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων μέτρων όπως αυτά που ισχύουν για τα γήπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει κάνει μία μόνο εισήγηση και αυτή αφορά την αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα από το 10% που είναι μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και θα αφορά τους αγώνες της μεθεπόμενης αγωνιστικής.

Ακόμη, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στα μπαρ καθώς είναι πλέον πολύ πιθανή η επιστροφή των ορθίων θαμώνων στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή όμως, εκφράζονται οι φόβοι πως θα θυσιαστούν οι απόκριες προκειμένου ο ελληνικός λαός να γιορτάσει το Πάσχα, κάτι που έκανε ξεκάθαρο και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης με δηλώσεις του στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαρηγιάννης, το πιο πιθανό σενάριο την δεδομένη στιγμή είναι να κάνουμε απόκριες με φόντο το Πάσχα και το πως θα γιορταστεί πιο άνετα.

Για αυτόν τον λόγο αναμένεται να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις αποκριάτικες συγκεντρώσεις και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις καθώς εκφράζονται έντονοι φόβοι πως σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρυνθεί κι άλλο το ΕΣΥ.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση συνεχίζει να βαδίζει με μηδενικό σχεδιασμό στην πανδημία και με υποκριτικά – εκδικητικά μέτρα, τα οποία εκ του αποτελέσματος όπως φαίνεται δεν βοηθούν και τόσο… θα έχει ενδιαφέρον την άνοιξη που θα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος να δούμε ποια μέτρα θα είναι σε ισχύ και ποιος θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – μέτρα: Ανατροπή με τους φιλάθλους στα γήπεδα – Τι θα γίνει με απόκριες και μπαρ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.