ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός μέτρα: Lockdown οι ανεμβολίαστοι, «Ελευθερία» οι εμβολιασμένοι – τελειώνει ο τουρισμός, αρχίζει ο διαχωρισμός!

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για επιβράβευση των εμβολιασμένων με τα «δεδομένα» μπαίνει σε εφαρμογή με το τέλος της τουριστικής περιόδου. Ο κορονοϊός έρχεται μετά το καλοκαίρι.
Κορονοϊός μέτρα: Lockdown οι ανεμβολίαστοι, «Ελευθερία» οι εμβολιασμένοι – τελειώνει ο τουρισμός, αρχίζει ο διαχωρισμός!

Κορονοϊός μέτρα: Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανασύρει από το συρτάρι το «σχέδιο των νέων μέτρων» πατώντας στο περυσινό αφήγημα με το τέλος του καλοκαιριού. Πως οι Έλληνες εκδρομείς και οι παραθεριστές επιστρέφοντας στα αστικά κέντρα μεταφέρουν τον ιό.

Αυτή τη φορά στην ατζέντα δεν είναι ένα ολικό lockdown κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μια νέα πραγματικότητα. Ο κοινωνικός διαχωρισμός ανάμεσα σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο και σε όσου δεν το έχουν κάνει.

Στην πραγματικότητα δεν έχει ήδη εφαρμοστεί η «τιμωρία» των ανεμβολίαστων επειδή είμαστε ακόμα στην τουριστική περίοδο. Θα ήταν οξύμωρο και ολέθριο για την προβληματική οικονομία της χώρας από τα συνεχόμενα «κλεισίματα» της ελεύθερης αγοράς και της εστίασης να έχει περιοριστικά μέτρα με 20 εκατ. τουρίστες στη χώρα.

Αφού αποχωρήσουν οι τουρίστες από τη χώρα μας όμως, οι εμβολιασμένοι θα πριμοδοτηθούν με πράγματα που μέχρι πριν από τον κορονοϊό ήταν δεδομένα, όπως η διασκέδαση σε κλειστούς χώρους και θα περιοριστούν σε μιας νέας μορφής lockdown οι εμβολιασμένοι.

Κορονοϊός μέτρα – Όσα αναμένονται ενόψει χειμώνα:

Απαγόρευση εισόδου για μη εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας,

Είσοδος στις σχολικές και ακαδημαϊκές μονάδες του προσωπικού (καθηγητές ΑΕΙ, καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δάσκαλοι) μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με δύο αρνητικά εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα,

Υποβολή σε εργαστηριακά τεστ για εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

Επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

 

Διαβάστε ακόμη: 

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση… διαφήμιση για το εμβόλιο Pfizer

Κορονοϊός: 1.948 νέα κρούσματα και 33 θάνατοι

Survivor: Ο Ντάνος έκανε βόλτα με το σκάφος του πασίγνωστη ηθοποιό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός μέτρα: Lockdown οι ανεμβολίαστοι, «Ελευθερία» οι εμβολιασμένοι – τελειώνει ο τουρισμός, αρχίζει ο διαχωρισμός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!