ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – μέτρα: Τελικά το μόνο που καταπολεμά με επιτυχία η κυβέρνηση είναι η μουσική!

Η κυβέρνηση πήρε για άλλη μια φορά ανούσια και παράλογα μέτρα κατά της πανδημίας, αποδεικνύοντας το ότι είναι καλή μόνο στο να καταπολεμά... την «απειλή» της μουσικής!
Κορονοϊός – μέτρα: Τελικά το μόνο που καταπολεμά με επιτυχία η κυβέρνηση είναι η μουσική!

Κορονοϊός – μέτρα: Μέσα στο πρωτοφανές αλαλούμ της κοπτοραπτικής των άλλοτε ανεπιτυχών, άλλοτε καθυστερημένων, και άλλοτε αλλοπρόσαλλων μέτρων που αποφασίζονται, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και μια σημαντική ικανότητα της κυβέρνησης.

Στο διάστημα της πανδημίας το μόνο που καταπολεμήθηκε με μεγάλη επιτυχία είναι η… μουσική. Σίγουρα θα προστεθεί στη λίστα των κυβερνητικών «success story», η απαγόρευση των μολυσμένων… νοτών που παρέα με το ασυμπτωματικό κλειδί του σολ, ξεκλειδώνουν μυστηριωδώς τη… διασπορά του ιού.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να πήγε για ανέμελες διακοπές στην Ήπειρο εν μέσω έκρηξης του πανδημικού κύματος, άλλα τουλάχιστον εξασφάλισε πως αυτή η πανδημία δεν θα διαλύσει τη χώρα μετά μουσικής, άλλα στα βουβά.

Ε και πώς να μην φουσκώνεις με αέρα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, όταν εγκέφαλοι σκέφτονται τέτοια μέτρα «ρουά – ματ» για τον κορονοϊό; Πώς να μην ατενίζεις με ελπίδα το 2022 που έρχεται;

Ο Θάνος Πλεύρης μας ενημέρωσε λοιπόν για μια επανάληψη αυτού του τόσο… χρήσιμου και λογικότατου (πάνω απ’ όλα) μέτρου, αφού από αύριο κλείνει εστίαση και διασκέδαση από τα μεσάνυχτα και η μουσική κηρύσσεται… παράνομη. Λογικά αν δεν πιάσει ούτε αυτό το καταπληκτικό μέτρο, ο υπουργός Υγείας σε λίγες μέρες θα ζητήσει να βάλουν οι πολίτες τα κινητά τους στο αθόρυβο για να μην ακούγεται μουσική ούτε από εκεί, ή ίσως θα ποινικοποιήσει και τα κάλαντα. Δίνουμε και δωρεάν ιδέες.

Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους πολίτες

Πέρα από τη προσπάθεια μας να διατηρήσουμε τα λογικά μας στο βασίλειο του κυβερνητικού παραλόγου, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης αποδεικνύουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως η κυβέρνηση εξαπάτησε πλήρως τους πολίτες που εμβολιάστηκαν και κατηγόρησε αδίκως (και με ανυπόστατα επιχειρήματα) τους πολίτες που για διάφορους λόγους δίστασαν να εμβολιαστούν.

Μας τελείωσε και επισήμως το αφήγημα περί «πανδημίας των ανεμβολίαστων» (που χρησιμοποιούσε ουκ ολίγες φορές ο Κ. Μητσοτάκης), μας τελείωσε ο «αγώνας δρόμου για να πετύχουμε το τείχος ανοσίας», μας τελείωσε και « το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία».

Λίγο πριν τον φαντασιακό «τερματισμό» που υπόσχονταν όσοι πούλαγαν ελπίδα και «προνόμια», ο ιός μας υπενθύμισε πως πρόκειται για μαραθώνιο που τον τρέχουμε όλοι μαζί, χωρίς τεχνητούς και διχαστικούς διαχωρισμούς. Και ο μαραθώνιος για να βγει χρειάζεται γερά «πόδια», γερές βάσεις, γερές υποδομές, ακμαίο σύστημα υγείας και όχι ξεχαρβαλωμένο όπως είναι σήμερα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, απευθύνονται ως επί τω πλείστον σε εμβολιασμένους πολίτες (εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα κλπ). Και τους λέει πλέον ο υπουργός πως οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν επαρκώς, άλλα θα τους… προστατέψει η απαγόρευση της μουσικής και το ρεβεγιόν μέχρι τις 2:00 το πρωί.

Και στους επιχειρηματίες εστίασης και διασκέδασης, λέει πως δεν στάθηκε αρκετό που τους υποχρέωσε η κυβέρνηση να κάνουν τους χωροφύλακες τόσο καιρό και να ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών. Τώρα πρέπει να βάλουν και άτυπο λουκέτο ή να λειτουργούν άδεια και βουβά μαγαζιά εν μέσω εορτών. Πάρτε μια «ταφόπλακα» δώρο από την κυβέρνηση, είπε ο κ. Πλεύρης προς τους καταστηματάρχες.

Και τα γελοία και εκτός πραγματικότητας σηματάκια «Covid – Free» και «Πλήρως Εμβολιασμένο Προσωπικό» που καθιέρωθηκαν στις βιτρίνες των μαγαζιών παύουν να έχουν πλέον νόημα (και ποτέ δεν είχαν βέβαια) αφού επιβάλλονται μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Και στα γήπεδα; Εξαπατήθηκαν και εκεί οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι. Έσπευσαν να πάρουν εισιτήρια διαρκείας και η κυβέρνηση από εκεί που διαφήμιζε κάλπικη «ελευθερία» ξαφνικά καθιέρωσε 10% πληρότητα και πλαφόν 1000 θεατών. Και ποιος θα πρωτοπάει στο γήπεδο από τους χιλιάδες φιλάθλους και με τι κριτήρια θα επιλεχθεί η είσοδος του; Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, λέει η κυβέρνηση. Αυτό αποφασίσαμε. Άμα σας αρέσει. Μέτρα «του ποδαριού» και κοροϊδία και εκεί.

Αντί να παραιτηθεί ο Πλεύρης, ανακοίνωσε πως «άνοιξε η όρεξη» για υποχρεωτικότητα!

Και αντί ο Θάνος Πλεύρης να παραιτηθεί για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, τις παλινωδίες και τους εμπαιγμούς προς τους πολίτες, μας αποκάλυψε πως: «υπάρχει μεγάλη κάλυψη και επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την υποχρεωτικότητα» (το απάνθρωπο υγειονομικό χαράτσι των 100 ευρώ και την υποχρεωτική τρίτη δόση στο επτάμηνο για τους άνω των 60 δλδ) και πως αυτά «δείχνουν τον δρόμο να υπάρξουν αντίστοιχες ρυθμίσεις» για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη!

Πόση διαστρέβλωση και παράνοια μπορεί να χωρέσει σε αυτές τις δηλώσεις; Ο ωμός εκβιασμός και ο καταναγκασμός μέσω προστίμων και στέρησης «δικαιωμάτων», χαρακτηρίζεται ως «μεγάλη επιθυμία» των πολιτών να εμβολιαστούν! Και το ότι οι – ούτως ή άλλως – εξουθενωμένοι (οικονομικά, κοινωνικά, βιολογικά) ηλικιωμένοι δεν αντέδρασαν δυναμικά, ανοίγει περισσότερο την όρεξη του απολυταρχισμού και «δείχνει τον δρόμο» για επέκταση υποχρεωτικότητας!

Η κυβέρνηση όχι απλά δεν μαθαίνει από τα λάθη της, άλλα πατάει πάνω στις αποτυχίες της για να εφαρμόσει ακόμα πιο απάνθρωπες, ακόμα πιο αντιδημοκρατικές, ακόμα πιο επικίνδυνες πολιτικές. Μπορεί από αύριο να μην έχουμε μουσική, άλλα τα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης θα ήχησαν ως «μουσική» στα αυτιά όσων θα ήθελαν να βαρέσει πλήρη διάλυση η χώρα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – μέτρα: Τελικά το μόνο που καταπολεμά με επιτυχία η κυβέρνηση είναι η μουσική!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.