ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊος: Μέτρα «βόμβα» στο τραπέζι του Μητσοτάκη

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορονοϊό, τα οποία όπως είπε θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Προς το παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου δέχονται εισηγήσεις για ένα αρκετά σκληρό πακέτο παρεμβάσεων, ωστόσο ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις, τις οποίες σε κάθε περίπτωση θα ανακοινώσει ο ίδιος. Σύμφωνα με...
Κορονοϊος: Μέτρα «βόμβα» στο τραπέζι του Μητσοτάκη

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορονοϊό, τα οποία όπως είπε θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Προς το παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου δέχονται εισηγήσεις για ένα αρκετά σκληρό πακέτο παρεμβάσεων, ωστόσο ακόμα ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις, τις οποίες σε κάθε περίπτωση θα ανακοινώσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενδέχεται να προταθεί κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00. Σε αυτό το σενάριο, εξετάζεται να παραμείνει ως έχει η ώρα που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλαδή στις 12:30.

Ωστόσο υπό εξέταση είναι και η εισήγηση για την εστίαση να ισχύσουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο τα μέτρα που ισχύουν στο «κόκκινο», ειδικά για την εστίαση. Με άλλα λόγια έχει πέσει στο τραπέζι ο «ξαφνικός θάνατος» της εστίασης, καθώς όπως έχει τονιστεί στα κέντρα διασκέδασης έχουν εντοπιστεί εστίες διασποράς του κορονοϊού. Και σε αυτό το σενάριο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μείνει ως έχει, δηλαδή στις 00:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Βόβολης: «Η ακύρωση της εκπομπής του Σρόιτερ είναι μια πρώτη ήττα του συστήματος» (pic)

Επιπρόσθετα εξετάζεται η αύξηση της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο 50% από 40% που βρίσκεται τώρα.

Υπό σκέψη είναι η αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 , αυτού της επιτήρησης.

Επίσης αναμένεται να αποφασιστεί μάσκα παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

Τέλος προτείνεται η τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι εισηγήσεις αξιολογούνται, ενώ οι όποιες αποφάσεις ανακοινωθούν αναμένεται να ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Στην Αττική υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα

Την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 40.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού κάνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, επεξεργαζόμενος τα λύματα από το λεκανοπέδιο.

Όπως λέει στα ΝΕΑ η εικόνα που έχει το εργαστήριό του από την επεξεργασία των λυμάτων συνήθως βρίσκεται δύο-τρεις ημέρες μπροστά από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tik Talk: Κόπηκε η εκπομπή του Αντώνη Σροίτερ που θα φιλοξενούσε διαφορετικές απόψεις για τις μάσκες και τον Κορονοιό;

Βάσει των στοιχείων από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας η εκτίμηση για τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ότι τα ενεργά κρούσματα έφταναν τις 28.000-40.000.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη διαπιστώθηκε μια απότομη και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου σε σχέση με την εικόνα της περασμένης Τρίτης.

Όπως εξηγεί όταν κάποιος κολλήσει τον ιό δεν θα φανούν τα συμπτώματα της νόσου (αν πρόκειται να νοσήσει) αμέσως στους γύρω του αλλά ο ίδιος θα εναποθέσει ιικό φορτίο μέσα σε 3-4 ώρες το πολύ στο αποχευτευτικό σύστημα της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνει Γκαρσία-Αλλάζει το σύστημα άμεσα ο Πάμπλο!

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Παρασκευή ο Μητσοτάκης – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Βάλαμε μάσκα μέχρι και στο φόρο τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Τεντώθηκε όσο μπορούσε, αλλά…

Όλες οι ειδήσεις στο Sportime σήμερα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊος: Μέτρα «βόμβα» στο τραπέζι του Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.