ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα για τα ταξίδια – Με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα

Nέοι περιορισμοί για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 6 σήμερα το πρωί.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα για τα ταξίδια – Με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυστηροποιούνται από σήμερα, Κυριακή (19/12) τα μέτρα εισόδου στη χώρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η νέα ταξιδιωτική οδηγία ισχύει από τις 06:00 το πρωί έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα οφείλουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF και ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης, επιβάλλεται να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε PCR τεστ για COVID-19, εντός 72 ωρών ή εναλλακτικά με αρνητικό rapid test 24 ωρών.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε ετών και άνω.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr.

Κορονοϊός: Παράλληλα, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ’ οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες, ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

Την ίδια ώρα, όσοι ετοιμάζονται για ταξίδι στο εξωτερικό θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τις προϋποθέσεις της χώρας άφιξης. Τις τελευταίες ημέρες αρκετές έχουν αυστηροποιήσει τα μέτρα εισόδου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα για τα ταξίδια – Με PCR ή rapid test η είσοδος στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.