ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση

Κορονοϊός: Νέα δεδομένα διαμορφώνονται από σήμερα στην Ελλάδα καθώς τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει εκ νέου τα μέτρα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων που είχαν παρθεί μετά την έξαρση που παρουσίασε η μετάλλαξη όμικρον, με το ωράριο λειτουργείας των καταστημάτων της εστίασης και της διασκέδασης να απελευθερώνεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα επιστρέφει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και η μουσική στα μαγαζιά και τα κέντρα διασκέδασης ενώ αντιθέτως παραμένει σε ισχύ η απόφαση για τους πελάτες που θα πρέπει να παραμένουν καθήμενοι, καθώς απαγορεύονται οι όρθιοι.

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην εστίαση:

  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να υπάρχουν μέχρι έξι πελάτες καθήμενοι.
  • Οι κατάλογοι θα πρέπει να απολυμαίνονται έπειτα από την αλλαγή των πελατών στο τραπέζι.
  • Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας, τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί.
  • Όσον αφορά το προσωπικό θα πρέπει να φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στη νυχτερινή διασκέδαση:

  • Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί ενώ όσον αφορά το προσωπικό πρέπει να φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να υπάρχουν μέχρι έξι πελάτες καθήμενοι.
  • Οι μουσικοί του εκάστοτε καταστήματος θα πρέπει να τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές του εκάστοτε καταστήματος θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και να μην πλησιάζουν με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

https://youtu.be/DnTZD2TUlfI

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα σε εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.