ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο – Τι ισχύει από σήμερα

Ο κορονοϊός είναι εδώ και η Κυβέρνηση αποφάσισε για ακόμη μια φορά να αλλάξει τα μέτρα αλλά και το ωράριο σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.
Κορονοϊός: Νέα μέτρα και ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο – Τι ισχύει από σήμερα

Κορονοϊός: Πολλά είναι να τα ήδη πρώτης ανάγκης που έχουν αποκτήσει τιμές «φωτιά» το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως αυτό φαίνεται πως δεν απασχολεί την Κυβέρνηση που αποφάσισε να αλλάξει για ακόμη μια φορά τα μέτρα και το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε οι καταναλωτές θα πρέπει να βρίσκονται στο ενάμιση μέτρο μεταξύ τους, καθώς αυτό θα ορίζει από σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η τήρηση αποστάσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα που θα έχουν ισχύ μέχρι τις 06:00, της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, θα απαιτούν την χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους, κάτι ανάλογο θα ισχύει και εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός, εκτός αν προβλέπει κάτι διαφορετικό το πρωτόκολλο.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του λιανεμπορίου και των σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να τοποθετήσουν υποχρεωτικά στα καταστήματα τους αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία χεριών.

Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να παραλείψουν την τοποθέτηση ενός ειδικού εγγράφου που θα αναφέρει τους κανόνες του καταστήματος αλλά και τον μέγιστο αριθμό ατόμων στα οποία θα επιτρέπεται η είσοδος.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων, αυτοί θα πρέπει να εξαερίζονται με φυσικό ή τεχνητό τρόπο σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις.

Τέλος, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας τους, καθώς και την κατάργηση του προαιρετικού διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας.

Πλέον, σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτά προς εξυπηρέτηση των πελατών από τις 7:00 έως τις 21:00.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Νέα μέτρα και ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο – Τι ισχύει από σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.