ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Νέα μέτρα: Πως θα λειτουργούν οι καφετέριες με take away

Καινούργια μέτρα ισχύουν από σήμερα Τρίτη 2/2 για καφετέριες και καταστήματα εστίασης που λειτουργούν εφαρμόζουν τη μέθοδο του take away.
Κορονοϊός-Νέα μέτρα: Πως θα λειτουργούν οι καφετέριες με take away

Κορονοϊός-Νέα μέτρα: Καινούργια μέτρα ισχύουν από σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που είναι ανοιχτά και εφαρμόζουν τη μέθοδο του take away.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία τροποποιείται η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 341).

Συγκεκριμένα, με νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες», αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»).

Η απόφαση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Οι παραβάτες του μέτρου – πολίτες ή υπεύθυνοι επιχειρήσεων εστίασης – θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

Στο άρθρο 6 της ίδιας ΚΥΑ αναφέρεται:

«Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1.

-Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
-Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».

Πηγή pentapostagma.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Νέα μέτρα: Πως θα λειτουργούν οι καφετέριες με take away», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.