ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Νέα μέτρα στην Αττική: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας επεκτείνεται. Δείτε πού πρέπει να φοράτε μάσκα στην Αττική
Κορονοϊός – Νέα μέτρα στην Αττική: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας επεκτείνεται. Δείτε πού πρέπει να φοράτε μάσκα στην Αττική.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα για την Αττική, όπου πλέον αυξάνονται ανησυχητικά οι διασωληνωμένοι ασθενείς, εκτός από τα κρούσματα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/9) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με τη μάσκα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του νέου ιού στον νομό της πρωτεύουσας, λοιπόν, η χρήση της μάσκας στην Αττική είναι πλέον υποχρεωτική στους εξής χώρους:

* σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας  (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ,
* σε δημόσιους χώρους (πχ. πλατείες) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας των αποστάσεων 1,5 μέτρου,
στις λαϊκές αγορές.
* Η χρήση μάσκας ήταν ήδη υποχρεωτική σε πολλούς κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων στα νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ – καταστήματα, σε κέντρα αισθητικής κλπ., σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετείται ο πολίτης, στις τράπεζες.

* Επίσης, μάσκα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί.

Κορονοϊός – ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική

Όλα τα νέα μέτρα στην Αττική

Αναλυτικά η λίστα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην περιφέρεια Αττικής, από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου, έχει ως εξής:

1) Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

2) Σε ό,τι αφορά τα ΚΥΕ με ζωντανή μουσική (Κέντρα Διασκέδασης) αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

3) Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

4) Ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (π.χ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες-διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων), όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς υπαίθριους χώρους.

5) Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

6) Ορίζεται όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των ΚΥΕ.

«Θυμίζουμε ότι ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10.00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Για όλα τα μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από το συντονιστικό κέντρο ελέγχων κατά του Covid-19 και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες που δε συμμορφώνονται», αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Απίθανες προσφορές από τη Huawei

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Νέα μέτρα στην Αττική: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.